lauantai 18. elokuuta 2012

Kiitos kysymyksistä.

Niihin onkin mukava vastailla näin kipeänä, kun ei oikein muuta jaksakaan tehdä.

 kertoisitko sun tavasta hoitaa hamsuja / hamsulaa?

- Päivittäisiin rutiineihin kuuluu hamstereiden tarkastus, alle luovutusikäisten poikasten käsittely sekä kokkaaminen hamsuille :D ja oletettavasti tietenkin ruokinta. Tietenkin jatkuvasti löytyy siivottavaa, aamuin - illoin lakaisen hamsulan lattiat, koska hamsulassa asuu myös tällähetkellä 5kpl riiviökaneja, jotka hajoittavat ja tuhoavat, sekä sotkevat paikkoja enemmän kuin tarpeeksi. Ja heinää on aina jokapaikassa, kun niitä saa olla marsuillekkin jatkuvasti työntämässä. Uusi harjakin olisi todella mukava, sillä Ruuti-kani on syönyt senKIN harjaksista puolet :( 
Ennen siivosin asumukset samassa rytäkässä kerta viikkoon - silloin hamsuja ja muita elikoita ei ollut vielä niin paljon :D Nykyään siivoilen aina parit asumukset päivässä - rytmillä. Kerta viikkoon heitän hamstereille tietyn määrän siemenseosta asumukseen. Meillä ei käytetä kuppeja, vaan hamsut saa itse järkkäille siemenseoksensa haluttuun paikkaan. Herkkuja hamsut saa aina kun sattuvat olemaan sopivasti hollilla ;) Hamsulassa ei koskaan tekeminen lopu kesken. Kuka haluaa ensikesällä kesätyöläiseksi? :D

Mikä on kaikista kivointa, parasta, motivoivinta ja ihanaa hamsujen kasvattamisessa?

- Pienet hamsuvauvat ja tietenkin positiiviset kommentit omista kasvateista sekä kasvattien omistajien ilo uudesta pikkuhamsterista :-) Ja se, että pääsee katsomaan tuloksia omien päätösten pohjalta.Mikä saa sinut taas ryhdistäytymään, ja kokoaa sut poikaskuolemien ja hamstereiden menehtymiseten jälkeen?

- Kai se on vain se, että tää on se mun juttu, joka on minulle tärkeää elämässä :D Tällähetkellä kuitenkin pieni tauko poikasista tekee todella hyvää. Tietenkin sitten myös kaverit, jotka jaksaa tsempata huonoilla hetkillä ja takoo järkeä päähän kun itkua tihrustaen mietin hanskojen lyömistä tiskiin :D

Oletko koskaan ajatellut että mitä järkeä tässä sittenkään on?

- Leikilläni saatan sanoa joo, mutta kyllä tässä silti sitä järkeä on :D

Onko sellainen aika matala, tavallinen duna hyvä asumus hamsulle?

- En itse ensimmäisenä lähde suosittelemaan dunaa. Se on jotenkin kovin ahtaan oloinen. Itse joudun käyttämään dunia vielä toistaiseksi, mutta modatut samlat ovat kyllä parhaita! :)

Mistä sait idean että hankkisit marsuja?

- En ollut koskaan pahemmin välittänyt marsuista, mutta sitten eräs tyttö nimeltä Nekku toi vetämääni 4H:n pieneläinkerhoon ihanan harkeliinimarsunsa Hanin ;) Hani pissasi mun housuille antaumuksella, silti ihastuin näihin sulosiin kiljukauloihin. ja sitten kun näin eläinkauppaan palautetun vuoden ikäisen, yksinäisen risteytysmarsun dunassa asumassa ja tuttu myyjä puhui mua vähän ehkä ympärinkin :D Mutta tosiaan, juttelin pelokkaalle marsulle aikani ja kun kysyin: "lähdettäisiinkö kotiin?" - se alkoi kuikuttamaan niin älyttömästi :D Eihän siinä voinut kuin nauraa ja pakata marsu ja sen tavarat autoon ja viedä kotiin. Avokkeen ilme oli taas näkemisen arvoinen. Myöhemmin Merlin Morrisoniksi ristitty marsuviineri sai kaverikseen risteytysmarsu Mad Maxin. Nyt ne siellä yhdessä kuikuttavat ja huutavat kun alakerrassa ensimmäinen porras narahtaa ;)

Mikä kaneissa viehättää?

- Mikä tahansa kani ei oikeastaan viehätä. Minun on ilmeisesti pitänyt saada ne yhdet vaikeimmista, eli hermeliinit. Ne ovat vain jotain niin mahtavaa :D (vaikka saavatkin minut raivon partaalle tuhoamisvimmansa kanssa.) Mutta mikä hermeliineissä ei voisi viehättää? Oletko ajatellut että haluaisit kasvattaa kahta edellistä lajia?

- Ensimmäinen pitkäänsuunniteltu hermeliinipoikue näki päivänvalon 2.8.2012. Marsuja en halua kasvattaa, vaikka niillä onkin kiehtovia värimuunnoksia, kuten harlekiini ♥ Mutta jotenkin ei ole mun juttuni marsujen kasvatus :)

Keitä haluaisit kiittää eläinharrastuksestasi?

- Äitiä ja isääni, jotka ovat mahdollistaneet minulle ihan lapsesta saakka elämän eläimien ympäröimänä :) Sekä ihanaa avopuolisoani joka jaksaa katsella puruja "meidänkin puolella" ja hoitaa elukoita kun itse sairastan tai olen matkoilla. Avoke ei ole ehkä niin innostunut kuitenkaan kuin minä, mutta innokkaasti tukee harrastusta ja antaa minun kiikuttaa kotiin eläimiä aika vapaasti - poisluettuna hämähäkit!! :( Vaikka kovasti haluaisin meille b.smithin! :D Myös ihania kavereitani on kiittäminen.

Mitä näyttelyt merkkaavat sinulle?

- Sitä, että ne kuuluvat tiiviisti osana hamstereiden jalostukseen, sekä mahdollisuuteen tutustua uusiin harrastajiin. Tuomarointi on myös mukavaa puuhaa :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)