lauantai 4. tammikuuta 2014

Hamsterin ostaminen - pieni teko?

Hamsteri. Se elää noin pari vuotta, hyvin todennäköisesti enemmänkin hyvällä hoidolla. Se vaatii vähän tilaa ja vähän viitseliäisyyttä hoitotoimenpiteisiin. Se ei tarvitse päivittäistä käsittelyä ja seuranpitoa, se itseasiassa kiittää, kun saa olla rauhassa.Toistuvasti näen myynti-ilmoituksia hamstereista, jotka on ostettu lemmikiksi, mutta mielenkiinto on lopahtanut parin kuukauden sisällä, se on hyvin surullista. Se merkitsee vain sitä, että hamsteri on ollut ostajalleen todennäköisesti vain hetken mielijohde tai lapsille hupia. Tämä on varsin surullista kasvattajan näkökulmasta. Sekä surullista myös siltä kantilta, että lapset järjestään opetetaan siihen, että elävästä eläimestä voi luopua, kun se ei jaksa enää kiinnostaa.Kasvattaja näkee paljon työtä etsiäkseen hyvät kodit kasvateilleen. Se vie paljon vapaa-aikaa kasvattajan ajasta. Valitettavasti aina ei osu oikeaan, vaikka kuinka hyvin yrittäisi lukea ihmistä, joka on ostamassa kasvattia. Tämä on niitä kasvattamisen todella kurjia puolia, et voi tietää, mitä kasvatillesi tapahtuu, kun auton takavalot häviävät näköpiiristä. Tuntuu, että hamsteria vähätellään eläimenä hyvin herkästi, se on pieni ja sen voi melkeimpä unohtaa sinne häkkiin. Kuitenkin, jokainen meillä syntynyt yksilö on minulle elämän arvoinen, jokaisella hamsterilla tulisi olla arvoisensa elämä.

Täytyy kuitenkin olla iloinen, että minulla on paljon todella ihania kasvattieni omistajia, jotka joskus laittavat kuulumisia ja jopa kuvia! Olen niistä hirmu iloinen, mutta en vaadi niitä kuitenkaan kasvatin omistajalta sitä, että kuulumisia ja kuvia on pakko laittaa. Mutta se on todella ilahduttavaa saada kuvia ja kuulla miten uusi perheenjäsen on kotiunut tai miten se jaksaa vanhuuden päivillään. ♥

Kiitän kaikkia ihania kasvattieni omistajia, kun olette tarjonneet kasvateilleni rakastavan ja hyvän kodin, teette tästä harrastuksesta aina vain astetta paremman :)

2 kommenttia:

 1. Moikka,
  haluaisin kysyä, että vaaditaanko näyttelyiden sihteeröintiin mitään sen kummempaa vai pääseekö lähes jokainen sihteeröään? Olisin kiinnostunut, mutta en oikein tiedä miten nämä jutut menevät ( ilmoittautuminen yms.).
  Kiitos, jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihteeröinti on mielettömän kivaa puuhaa! Siinä oppii ihan hirmuisesti kaikkea uutta ja tärkeää! Riippuu tuomarista, ja hyvinkin paljon eläinmäärästä, että pitää olla suhteellisen nopea kirjoittamaan suht. selvää käsialaa. Esimerkiksi itse toivon aina +50 eläimelle nopeaa kirjoitustyyliä. Mutta rohkeasti vain mukaan! Esimerkiksi siis jos haluat sihteeriksi, niin ilmoittaudut jossain tietyssä ketjussa foorumilla. En tiedä tarkoitatko nyt SHY:n näyttelyitä (oletan), joten esimerkiksi nyt Liittoisten näyttelyyn voi ilmoittautua sihteeriksi laittamalla viestiä tähän ketjuun: http://hamsteriyhdistys.fi/foorumi/index.php?topic=12508.15 sinne vain rohkeasti nimeä, jos sitä näyttelyä tuumaat. Voit laittaa minulle myös rohkeasti mailia: eveimmonen1987@gmail.com mikäli kaipaat lisäneuvoja :-)

   Poista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)