perjantai 16. tammikuuta 2015

Kuusi tosiasiaa kasvattajan arjesta.

Tämä asia on pyörinyt mielessäni kauan, ja olen välillä siitä avautunutkin kasvattajakollegoilleni, mutta en varmasti tarpeeksi julkisesti, koska aina vain riittää mitä ihmeellisimpiä kyselijöitä.

Me kasvattajat käytämme todella ison osan vapaa-aikaamme tähän harrastukseen. Se lukee mukaansa myös sen, että kasvatamme Suomeen ihania lemmikkihamstereita. Toivomme tietenkin vastuullisina ihmisinä (ainakin oikeat kasvattajat - tähän ei lueta mukaan tehtailijoita, jotka eivät tajua mitään hamstereiden jalostuksesta - vaan lisäännyttävät niitä rahankiilto silmissään, tai sitten ihan huvin vuoksi.), että kasvattimme päätyvät mahdollisimman hyvään kotiin.

1. Onko sulla poikasia?
- Se ainoa kysymys, mikä maililootaan kopsahtaa.

Tämä on kysymys, mikä saa kasvattajan niskavillat pystyyn. Emme ole eläinkauppiaita, emme tee tätä työksemme, emmekä tuota poikasia liukuhihnameiningillä. Varmasti jokainen asiansaosaava kasvattaja on listannut sivuilleen pyynnön, jonka jokainen järkevä ihminen lukee. Esimerkkinä hyvin selkeästi meidän hamsulassa on ilmaistu asia täällä. Voin kertoa, että harva meistä suhtautuu eläinten myyntiin yhtään sen löysemmin, kuin rotukoirakasvattaja. Älä siis ihmettele, jos vastaus on tylysti "EI".

2. No mutta mulla on tämmöinen retrohäkki valmiina täällä. Ai mitat? No odotas, ne ovat 50*40. Ai miten niin et myy? Meidän edellisetkin eläimet ovat pärjänneet hyvin tämmöisessä, miksi sinun kasvattisi ei voisi? Se on sitten sinun häpeäsi!"
- No se on kyllä sääli, että sinulle on alunperinkin myyty syyrianhamsteri tuollaiseen karkkilaatikkoon. Vaikka alkuun yrittäisin olla ystävällinen ja kehoittaa ostamaan isompi häkki, saan vastalauseeksi vain sen, että hamsterit ovat ennenkin siinä pärjänneet. Niin varmaan ovat, mutta eivät taatusti ole olleet kovin tyytyväisiä elämäänsä... eläimet, jotka on luotu liikkumaan.

3. Hei, olen hankkimassa lapselleni hamsteria. Tulisin katsomaan ja hakemaan hamsterin 8.9.
- Vai niin. Tottahan meillä on aina avoimien ovien päivät. Jos tulet katsomaan hamsteria, sinun tulee ottaa huomioon, että tämä on kasvattajan koti, yksityistä aluetta. Kasvattaja ei katso hyvällä, jos määrittelet ajan, jolloin hänen on oltava kotona esittelemässä sinulle hamstereita. Myöskin se, että silloin ei välttämättä ole hamstereita vapaana. Ainii, unohditko esitellä itsesi? 

4. Olen miettinyt, että halusin hankkia hamsterin pojalleni. Haluaisin, että hänellä on seuraa, kun hän tulee koulusta. 
- Voi hyväntähden :) Hamsteri on hämäräeläin, eikä sitä herätetä siksi, että lapsi tarvitsee seuraa. Sitä varten on iipat, ei elävät eläimet.

5. Olisikohan mahdollista saada hamsteri 15euron hintaan? Kun 25euroa kuulostaa niin kovin kalliilta? Saisiko näitä jostain vielä vähän edullisemmin?
- Tässä kohtaa tekisi mieli heittää pari kirosanaa ilmoille. Toki voin antaa kasvattini vaikka ilmaiseksi, eiväthän ne minulle mitään maksa. Ilmalla elävät ja vanhemmatkin vaan lapsivat ovesta sisään, ei niihin mitään kuluja mennyt :)

6. Sinulla on 13 normaalin hamsterin poikue. Olen varannut sieltä sen ihanan lk normaali tytön. Voisinko saada ihan älyttömän paljon kuvia tästä tytöstä? :) 
- Ihan inhimillinen ele, mutta kasvattajan näkökulmasta mahdoton. Miten voisin erottaa sen sinun normaalin neitisi sieltä poikueesta, kun otin sinulle kuvan kun poikanen oli 2viikkoa vanha? :)
Muistakaahan ottaa huomioon, että kasvattaja kasvattaa hamsterit kotioloissa, emme ole yrittäjä tai eläinkauppa. 

Asioin mielelläni ihanien ostajien kanssa, olette ihania! :) 6 kommenttia:

 1. Vautsi miten ihana blogi! Oot tosi asiallinen ja mukavanoloinen, joten mielelläni liityin lukijaksi. Ajattelin itse aloittaa myös hamsublogin, mulla on kaksi talvikkoa ja enskuussa tulee syyrialainen vielä kolmanneksi. En ole siis kasvattaja, joten blogiin kirjoittelisin vain hamstereiden kuulumisia ynnä muuta vastaavaa. En millään keksi sopivaa nimeä blogille, tuleeko sulle mieleen jotain? Mistä keksit tämän blogin nimen? Anteeksi laitoin tämän nyt tähän postaukseen enkä vieraskirjaan, kun ajattelin ettei tämä ole niin akuuttia :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei! :) Kannattaa toki aloittaa blogi, ilmoita ihmeessä sitten blogin osoite, niin liityn lukijaksi :D Sinun pitää koettaa keksiä nimi, joka kuvastaa jollain tavalla hamsuja vaikkapa. Mun blogin nimihän tulee mun kasvattajanimestä Wonderland's. Ennen kun sain virallisen kasvattajanimen, blogin nimi oli Pienillä tassuilla :)

   Poista
  2. Juu mie linkkaan sitten sen siun uusimpaan postaukseen vaikka kunhan teen! Kun siun blogin nimi ei ole enää Pienillä tassuilla, niin onko se nimi tavallaan vapaana? :) jos ottaisin sen yhdeksi vaihtoehdoksi mikäli sulle sopii :D!

   Poista
  3. Mun mielestä, jos joskus joku on omistanut tietyn nimen, niin sen ei periaatteessa kyllä pitäisi olla enää vapaa, en tiedä :D

   Onnea blogin luontiin :)

   Poista
  4. Okei ymmärrän :) kiitos!

   Poista
 2. Kerrankin selkeästi ja ytimekkäästi! Loistava postaus, luultavasti sait tunteita vähän purettua :D
  Hyvä postaus!

  VastaaPoista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)