lauantai 18. huhtikuuta 2015

Liminka 18.4.2015

Heräsin näyttelyaamuna neljältä ja pistin eläimet bokseihin. Mukaan lähti vain ne kolme hamsteria sekä muutama kodinvaihtaja.

Lähdettiin puoli 7 aikaan Kajaanista ajelemaan kohti Liminkaa. Matka oli pitkä ja puuduttava, mutta oltiin Limingassa vähän 9 jälkeen. Tälläkertaa ei tullut sitten hoppu laittaa eläimiä.

Etukäteen minulle oli ilmoitettu 35 syyrianhamsteria, mutta jälki-ilmoja pamahtikin +10 lisää. Hamstereita oli siis yhteensä 45.

Mukaan mahtui kaikenlaista hamsteria, ilokseni sain kuitenkin huomata, että taso oli paikoittain erittäinkin hyvä, sillä jaoin ennätykselliset 7 puhdasta ERIä. Oli hienosti hoidettuja hamstereita kyllä. ERI- arvosanaakin tuli kohtalaisen paljon. Asta teki minulle vielä harkkaria, joten menihän siinä höpötellessäkin aikaa.

Harmittavasti monella ERI- saaneella oli joku pieni kohta kolhittuna, kuten mm. hampaat. Hamsterit ovat kovia kokeilemaan hampaitaan näyttelybokseihin. Varsinkin yksi termiitti oli purrut kantta niin antaumuksella, että koko boksi oli täynnä punaista silppua kannesta. Siinä ne hampaat usein lohkeavat sitten.

Tälläkertaa naaraat olivat timmissä kunnossa pääsääntöisesti, mutta uroksien kunnossa oli toivomisen varaa. Nähtiin myös paljon upeita turkkeja, mutta sitten myös paljon turkkeja, joita talvi ei ole kohdellut kauniisti.Päädyin sijoittamaan PLH1 sijalle lk mustan naaraan Elsan, om. Hanna Juliander. Se oli kaikinpuolin upea veteraanihamsteri, ikä ei kyllä näkynyt tuossa rautarouvassa! Lopulta Elsa oli kahdeksasta lajista BIS-kehässä BIS2. Kyllä se taatusti sijansa ansaitsi :) Ei se huono mustakaan ollut, äitikin katsoi sitä hamsteria silmät pyöreänä ja totesi, että "onko noin mustia hamstereita olemassa, eihän sinulla ole koskaan ollut nuin mustia." well, kiitos äiti :D Tiedän kyllä, ettei mustat syyrianhamsterini koskaan ole olleet kovin hyvän sävyisiä :D Pisti vähän naurattamaan ;)Pilvin ihana roborovskipallero, ms valkoinen naaras Vanilla sijoittui PLH1, joten jäimme muutenkin odottamaan BIS-kehää. Onnea Pilville vielä roborovskin hienosta näyttelymenestyksestä! BIS-kehässä ihmeteltiin, mitä roboille on tapahtunut viime aikoina, kun Vanillakin vaan kökötti arvostelleen tuomarin kädellä ihmeissään ja oli tuomarin mukaan hyvin "talvikkomainen" :D Pilvin kasvatit ovat olleet kyllä tosi mukavia roboja, tietysti paitsi se villein yksilö, joka ei pysy sitä sekuntiakaan kädellä, asuu meillä, heh.

Puoli viiden aikaan saimme autoon pakattua myös kolme hankkimaani kääpiöhamsterikokoista liukuoviterraariota ja lähdimme kohti kotia. Kertakaikkiaan taas hyvin järjestetyt näyttelyt OSJH:lta, kiitos järjestäjille.

Nyt vain sitten odottamaan torstaita, kun lähden sinne Helsinkiin. Voi että, mä olen onnellinen kun tämä näyttelyrumba on ohi!


Ja tosiaan astutuslainaan tuli vanhoista linjoista takaisin Wonderland's Herkkä Jätkä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)