lauantai 2. toukokuuta 2015

Ylivieska 2.5.2015

Nyt on kevään viimeiset näyttelyt koluttu ja minä kirmaan kesälomalle! :D Ei ihan huonokaan päivä ollut, mutta ei mikään paraskaan.


Lähdin jo perjantai aamulla ajamaan Haapajärvelle puheenjohtajamme Sharonin luokse. Olin saanut kuskin nakin takia nukuttua edellisenä yönä ruhtinaalliset 4 tuntia, eli melkein samoilla silmillä lähdin ajamaan. Taisi olla puoli 11, kun pääsin Haapajärvelle ja siitä suoraan tekemään ulkomuotohamsujen tuomariluetteloita, omistajalistoja ja PPKJY:n VV-plakaatteja. Sitten kello olikin jo niin paljon, että kävimme Sharonin kanssa hakemassa Goldilock's Veeran Pyhäjärveltä ja lähdimme Ylivieskaan talkoisiin.

Nukkumaan pääsin joskus 12 aikaan yöllä. Viiden tunnin yöunien jälkeen ylös ja heräämään. Oltiin 8.00 näyttelypaikalla ja laitoimme vielä näyttelypaikan loppuun valmiiksi. Olin jo tässä vaiheessa näin vähillä yöunilla niin väsynyt, että en uskonut koearvostelun menevän hyvin, sillä piti vielä arvostella lemmikkikääpiöhamsterit koearvostelujen lisäksi.
TS. Söpö mandariinitalvikko ;) 
Pääsin aloittamaan lemmikkiluokan arvostelut kymmeneltä. Arvosteltavia hamstereita oli 15, jossa joukkoon mahtui ihan kivoja eläimiä. Ykköseksi valikoitui Asta Rekilän Goldilock's Savoir Faire*, suloinen 5kk ikäinen kiinarinaaras, täten se valioitui FIN VLH. Toiselle sijalle Pilvin ms valkoinen roborovskinaaras Celes Chere, joka myös valmistui tämäkin FIN VLH. Oli hirveän vaikea valita, kumman laittaa BIS-kehään, mutta hiuksenhienolla erolla kinkki sinne päätyi ja oli BIS6.Pääsin tekemään koearvostelua. Olo oli todella epävarma, hermostunut ja yksinkertaisesti tuntui, että olin hieman kujalla alkuarvostelun ajan. Mutta täytyy plussana todeta, että oli todella helppoa kääntää standardivärit oikeaan eläimeen, mitä olen eniten hermoillut. Sijoitin kuitenkin samat eläimet kuin arvosteleva tuomari, mutta annoin sen viimeisen SERTin omalle pk tummanharmaalle, mikä ei saanut Satulta sertiä, mutta oli S2. Itse en olisi nimittäin rokottanut turkin pituudesta, koska hamsteri muuten on erinomainen, mutta jokaisella tuomarilla on toki oma näkemys. Lähdemme siis tavoittelemaan Dartelin viimeistä sertiä sitten syksyllä :)  Harmitti hieman, että jouduin arvostelemaan kääpiöhamsterit, sillä se vaikutti keskittymiseeni koearvostelussa, mutta tarjouduin kyllä ihan itse tuomariksi siksi, että sama tuomari on joutunut täällä pohjoisessa arvostelemaan lemmikkikääpiöhamsterit kahdessa näyttelyssä peräkkäin sattuneista syistä, joten näin näytteilleasettajille reilummaksi ja oikeudenmukaisemmaksi sen, että arvostelen lemmikkikääpiöhamsterit. Seuraavassa koearvostelussa sitten keskityn pelkästään siihen, enkä suostu tuomaroimaan :D


Täällä kirjoittelen sunnuntai aamuna edelleen Saaran luona, Veera nukkuu vielä onnellisesti. Nakkaan Veeran Pyhäjärvelle yhdeksitoista ja lähden ajamaan kohti Kajaania. Sainhan minä nukuttua jopa kuusi tuntia! :D


Jokainen hamsteri, jonka otin mukaan, sai jonkunlaisen palkinnon. Eniten harmitti se viimeinen Dartelin puuttuva SERT.

Tulokset:

Enjolras von Sweetness**, S2
Lavender's Onyksi, ES1+BIS4.
Cecil Harvey, TS
Wannabe Semper Fidelis, "Lupaava väri"

Meille tuli myös uusi hamsteri, lks normaali naaras Sateenkaaren Äemänkäki. Esittelen naperon myöhemmin blogissani :)

Ei-ja koestandardien BIS

Oikeassa järjestyksessä1 kommentti:

  1. Onpa hauska odotella Sateenkaaren Äemänkäen esittelyä :) Siskonsa pk ruoste Äkkijyrkkä (arvaa varmaan mikä tuli lempinimeksi =D ) muutti asumaan meille.

    VastaaPoista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)