tiistai 1. syyskuuta 2015

Hamstereiden esittely - syyrianhamsterit

Tämmöinen toivepostaus.

Enjolras von Sweetness**
"Dartel"
pk tummanharmaa
11kk

Dartel on todellinen nallekarhu, niin luonteeltaan kuin ulkonäöltäänkin. Se on hamsulan "luottohamsu", joka kulkee mukana koulutuksissa, mitä käyn ammattikouluissa vetämässä pieneläimistä. Dartel oli nuorempana todella vallaton ja matkatessaan minulle hollannista asti se ehti karata kaksi kertaa koko ruljanssin aikana. Siitä lempinimi "Dartel", joka on hollantia ja tarkoittaa "vallatonta". Dartel on sellainen valloittava persoona kaikenkaikkiaan. Dartelilla on kaksi sertifikaattia, toivon mukaan se saa vielä vanhoilla päivillään kolmannen sertifikaatin, jotta se voisi valioitua Suomen muotovalioksi. Se on kovasti toiveissa, mutta herra tiputti laahuksensa kahden sertin jälkeen eikä kasvua näy! Itku.


Sateenkaaren Äemänkäki
"Ava"
lks normaali
5kk

Ava on oman arvonsa tunteva neiti. Se ei liiemmin tykkää siitä, että se nostetaan asumuksesta pois käsillä, joten olen napannut sen sieltä usemmiten kauhalla, vaikka se ei purekaan, mutta se selkeästi ahdistuu, kun mennään nappaamaan se käsillä sieltä pois, joten se saa matkata tämän teiniaikansa kauhalla pois :D Siihen kauhaan se tepsuttaa aina itsekin tulla. Varmasti tuokin korjaantuu kunhan neiti saa lisää ikää. Joskus nuoret naaraat saattavat olla tämmöisiä. Ava on todella kaunis nuori hamsterineiti. Alkuperäisesti Avan nimeksi piti tulla Äimänkäki, mutta Satu kysyikin, haluanko mielumin nimeksi Äemänkäki, noin kainuulaisittain, tottakai! :D

Wonderland's #Whatever
"Virna"
lk normaali
4kk

Virna on oikein ihastuttava nuori neiti. Se on luonteeltaan täysi kymppi, kuten emänsä Maijakin.

Virna ei ole ulkomuodollisesti kovin kaunis, mutta sillä on tärkeä osa hamsulassa, sillä se on tummanharmaan kantaja. Virna onkin astutettu Dartellilla ja ihan pian saamme ehkä ihmetellä ensimmäisiä hamsulassani syntyneitä tummanharmaita.

Virnalla ei ole mitään sen kummallisempia hassuja tapoja, se on sellainen perushamsteri :D
Maija
"Maya"
lk normaali
1v 3kk

Maya on aivan mahdottoman ihana lemmikkihamsteri. Se on kaikenkaikkiaan niin mahtava neiti. Olenkin tässä pohtinut, että pitää varmasti lähteä Maijan kanssa kiertelemään lemmikkiluokat läpi, se ehtisi hyvin valmistua FIN VLH, jos saataisiin ne kolme sijoitusta. Sen arvon se nimittäin kyllä ehdottomasti ansaitsisi! Maya on kaverini kasvatti, joka tuli palkkiona minulle uroksen lainaamisesta. Sain ensimmäisenä sieltä sitten myös valita oman norreni ja Maija oli poikasista parhaimman näkönen.
Braak's Houtskool
"Haiku"
lk tummanharmaa vn
11kk

Haiku on sellainen suloinen pikkuriikkinen herrasmies. Se ei turhia hötkyile ja on semmonen pekka perushamsteri. Haiku asuu asumuksessaan aina hyvin siististi.

Eri nurkassa on siemenseokset, toisessa on pissat ja pesässä papanat! :D Se on todella helppo siivota, kun se ei myllää asumustaan ympäri. Haiku on lisäksi todella kiltti pikkumies. Mikään komistus se ei kyllä ole, mutta erittäin tärkeä hamsteri hamsulassani jalostuksen kannalta.

Wannabe Semper Fidelis
"Santtu"
lk normaali
7kk

Santtu on herttainen pikkuherra, mutta sillä osaa olla myös välillä luonnetta.

Olin tekemässä koearvostelua ulkomuotoluokan syrkeille, kun Santtu itse tuli arvosteltavaksi. Pentele puraisi minua sormesta niin että veri tirskui :D Santtu ei kovasti jaksanut arvostaa kolmatta arvostelua, kun se oli jo käynyt kahdella tuomarilla ennen meidän pöytää. Santustakin on tulossa jo isukki, olen nimittäin astuttanut Santulla lks normaalin naaraan Sateenkaaren Äemänkäen.
Lisäksi meillä asustaa meille vastamuuttanut lks cinnamonpoika Dazzling Xochipilli, johon en ole vielä päässyt niin hyvin tutustumaan, että hänestä olisi hirmuisesti kirjoitettavaa, joten "Zeuksen" esittely tulee myöhemmin. Lisäksi meille on tulossa myös tosiaan Lavender's hamsulasta lk normaali naaras, josta siitäkin sitten myöhemmin.

Myöhemmin tulee esittelyä myös kämpsyistä.


4 kommenttia:

 1. Onpa sulla vähän syrkkejä. Vai onko mulla vaan paljon? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt aika vähän syrkkejä :D Kuvaistahan puuttuu tosin Mei, Zeus ja Aada. Olen yrittänyt pitää syrkkimäärän maltillisena :'D

   Poista
 2. Ootko ajatellut ottaa Dartelin kokeilemaan kolmatta sertiä Jyväskylästä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä sen aattelin varuiksi ottaa, vaikka sillä ei nyt laahuksia olekaan :D

   Poista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)