lauantai 5. syyskuuta 2015

Katsaus menneisyyteen: Wonderland's Princess Jade

Ajattelin aloittaa blogissa uuden postaussarjan. Nimittäin hamsterit menneisyydestä. Osaksi siksi, että tahdon muistella näitä hienoja hamsteripersoonia, jotka ovat minun elämääni ilahduttaneet tai olleet jotenkin hyvin tärkeässä roolissa hamsterikasvatuksessani.

Ensimmäiseksi haluan esitellä teille Wonderland's Princess Jaden.

Tämä on valitettavasti ainoa muistoni Jadesta. Ensimmäinen kotiinjäänyt kasvattini, lk seepianharmaa (ent. hopeanharmaa) kilpikonna.

Jade oli luonteeltaan oikea ihannelemmikki. Niin suloinen ja kiltti pieni hamsterineiti.

Ensimmäisissä näyttelyissään 2010 Jade oli ES1+BIS2. En muista kyllä yhtään, miksi Jade oli ei-standardiluokassa. Milloin hopeanharmaa meni standardiin? Sydäntä kuitenkin lämmitti pienen Jaden menestys. Vaikka tosiasiahan taisi olla, ettei ei-standardisyyrialaisia siihen aikaan kamalasti ollut näytillä. Näkeehän sen jo kuvaa katsoessa, ettei se mikään muotovalio ollut :D

 Jade syntyi yhdistelmästä lk normaali umb. x pk luonnonvalkoinen kilpikonna. Ei, yhdistelmän ei pitänyt mennä näin. Yhdistelmän piti mennä niin, että tuon luonnonvalkoisen piti olla creme, jona kasvattaja sen minulle myi. Mutta oikeastaan erittäin hyvä homma, että se oli luonnonvalkoinen, siitähän se rakkaus lähti hopeanharmaisiin, kun poikueeseen tupsahti yksi seepianharmaa. Lisäksi paljastui, että naaras oli kilpikonna, koska Jadella oli kilpparilaikkuja.

Jade sai yhden poikueen, josta jätin kotiin pk seepianharmaa laikukkaan naaraan, jolle syntyi myös yksi poikue, josta jätin lk seepianharmaan naaraan kotiin, sille tuli sitten knikki, joten linja päättyi siihen.
Jade lopetettiin lopulta aika nuorella iällä kohtutulehduksen vuoksi.

Mutta tämä hamsteri vaikutti elämääni paljon.

1 kommentti:

  1. Hopsu on kyllä mun mielestä ollut standardissa jo 90-luvulta alkaen :D

    VastaaPoista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)