maanantai 21. syyskuuta 2015

Pessimisti ei pety.

Unohdin erään hyvin tärkeän seikan, kun Y-poikaset olivat syntyneet, unohdin nimittäin ajatella, ettei kaikki mene välttämättä putkeen. Olin vain niin onnellinen ja helpottunut, että poikasia oli vihdoin pesässä.

Koskaan ei kai pitäisi ajatella näin, koska juuri silloinhan sattuu jotain ikävää. Toissapäivänä päätin kurkata Virnan pesään ja näky oli lohduton. Pesässä oli seitsemän poikasta, kolme mustaa ja neljä tummanharmaata - kaikki tapettuja emon toimesta. Olin vihainen, pettynyt ja surullinen. Kaikki se odotus ja kävi näin. Vaikka pitäisihän minun olla jo karaistunut vastoinkäymisiin, mutta voiko niihin itseasiassa koskaan tottua ja ajatella niistä järkevästi? Tuskin. Syykin selvisi, kun kurkkasin Virnan vatsaan. Sen nisät olivat tulehtuneet. Eli se on varmasti ollut todella kipeä, ja tappanut siksi kaikki poikasensa. Se ei nimittäin ollut yhtään oma itsensä, vaan hyvin poissa tolaltaan kun tämä tapahtuma tuli ilmi. Se välttää käsittelyä ja on kiukkuinen. Virnalle aloitettiin antibioottikuuri, jotta nisätulehdus saadaan kuriin. Virna astutetaan vielä uudelleen, kunhan se on kaikinpuolin parantunut ja valmis taas uuteen koitokseen - toivottavasti tälläkertaa paremmalla onnella. Voi Virna parkaa, on sillä mahtanut olla hyvin inhottava olo.

Nisätulehdusta minulla ei kasvatushistoriani aikana ole tullutkaan vielä vastaan ja olivathan nuo nisät kyllä hyvin ikävän näköiset, se ei ehkä kuvista ihan välity, miten pahat ne ovat.

Nyt Virna saa paljon hyvää ruokaa ja toivotaan, että antibioottikuuri tehoaa.
Sentään jotain hyvää kuitenkin, löysin Avalta kiiman eilen illalla ja se on nyt astutettu Santulla. Salaa saatan haaveilla ehkä normaalista satiinista, mutta pääasiallisena tavoitteena olisi kuitenkin pitkäkarvainen normaali naaras, joka pitäisi kyllä olla mahdollinen, ainakin toivottavasti sinne tulisi se pitkäkarvainen, kun niitähän minä haluaisin kasvatella kuitenkin.


Semmoista! Lauantaina on ylivieskassa PPKJY:n järjestämät näyttelyt, jonne menen tuomaroimaan molemmat hamsteriluokat, sekä syyrianhamsterit, että kääpiöhamsterit. Minulle olikin ilmoitettuna sinne yhteensä 64 hamsteria. Tulee pitkä päivä :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)