sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ylivieska 26.9.2015

Noniin, jälleen on taputeltu yhden näyttelyt taaksepäin ja seuraavaksi suunta kohti Jyväskylässä SHY:n järjestämiä näyttelyitä 10.10.2015. Sinne ehtii vielä ilmoittautua 3.10.-15 asti, kaikki mukaan! :) Itse arvostelen tosiaan siellä lemmikkikääpiöhamsterit ja lasten lemmikit.

Mutta sitten itse eiliseen. Arvosteltavia hamstereita kertyi päivälle yhteensä 62kpl. Vaikka tahtini olikin suhteellisen kireä, meni arvosteluihin ja palkintojenjakoon 6 tuntia. Se oli melkoinen urakka, pakko sanoa :) Ja tähän samaan hengenvetoon on pakko kehua luottosihteeriäni Pilviä, joka on todella tehokas sihteeri! Ja ekaa kertaa assarointia tekemässä olevaa Maria H:ta, joka hoiti assarointihommat kuin konkari ja paljon lisää vielä siihen päälle. Olin onnekas, kun minulla oli noin reippaat toimihenkilöt apuna! :) Oli todella ilahduttavaa, kun Maria myöhemmin viestitteli, että oppi päivän aikana todella paljon minulta, kun aina Mariallekin selitin satunnaisista hamstereista kaikenlaista.

Mutta itse arvosteluihin.

Syyrianhamstereita oli tosiaankin se 36kpl. Siellä oli kaksi semmoista hamsteria, mitkä olisivat todellakin kilpailleet PLH1 paikasta, jos niillä olisi ollut pari aika merkittävää kohtaa kunnossa. 2 kuukauden ikäinen lks creme uros Ereganto's Zone Of The Enders. Valitettavasti tällä hamsterilla oli todella kuiva turkki takaa, joten se sai arvosanakseen ERI-. Muuten se olisi ollut todellista BIS-kehä materiaalia. Toinen PLH1 ehdokas ilman hampaiden mukilointia olisi ollut lk ruoste naaras, valitettavasti arvosana tippui hampaiden takia. Veteraanit loistivat todella hyvin, siellä oli kyllä niin huiman hyvässä kunnossa olevia veteraaneja, että kaksi päätyi palkintosijoillekin. Eli onnittelut erittäin upealle pkr ps.creme naaraalle FIN MVA Raparperin Alla! Sekä pk rs seepianharmaalle At The World's Endille! :) Upeita veteraaneja molemmat. Veteraaneja oli yhteenä 10kpl. 6kpl niistä sai ERI:n arvosanan ja 3 saivat EH-arvosanan. Valitettavasti minun oli hylättävä yksi teräspappa alkavan sisäkorvantulehduksen vuoksi. Se oli kunnoltaan myös EH-ERI tasoa! Päädyin sitten palkitsemaan ja lähettämään BIS kehään 9kk:n ikäisen lk kyyhkynharmaa vn uroksen Rómestáro The Bluen, ollen BIS7. Ottaen huomioon määrän, taso oli melko loistava. Jaoin vain yhden MH:n ja H:ta tuli myös jonkunverran, mutta eniten siellä loisti EH:ta ja ERI:ä. Hyvä tyypit, jatkakaa samaan malliin! :)

Kääpiöhamstereita oli yhteensä 26kpl.. Taso oli melko loistava. Yhtään H:n alempaa arvosanaa ei tullut kenellekkään, mistä olin kovin tyytyväinen! Talvikot eivät olleet oikein loistossaan tälläkertaa, oli aika paljon liian tuhteja talvikoita, joten laittakaapa hamsunne kuntosalijumpalle! :) Kämpsyjä oli 2, joista toinen oli liian hyvinsyönyt, mutta luonteeltaan herttainen, toisella oli valitettavasta karva hieman heikommassa kunnossa karvanvaihdon takia, joten sitä ei voinut kunnolla arvostella. Kiinankääpiöhamsterti sen sijaan loistivat tässä näyttelyssä erittäin hyvin, samoin myös muutamat vilkkaat ja formulaiset roborovskit :) Itse en todellakaan vaadi roborovskilta käsiteltävyyttä lemmikkiluokassa, siis samanlaista kädessä kököttämistä kuin esimerkiksi talvikolta. Se vilkkaus on roborovskien luontainen piirre, mikä tulee ottaa huomioon arvostellessa. Yksi roborovski saikin käsiteltävyydestä erikoispalkinnon. PLH2 sijalle sijoittui roborovski! Se oli kerrassaan kaikinpuolin upeassa lihaskunnossa, turkki oli moitteeton ja se oikein loisti. Ensimmäiselle sijalle kuitenkin erottui ehdottomasti heti edukseen normaalin värinen kiinankääpiöhamsteri FIN VLH LJV15 Goldilock's Savoir Faire*, joka oli myös BIS kehässä BIS3 häviten vain marsulle ja kanille, se on todella todella hyvä sijoitus ja olen todella tyytyväinen tähän hamsteriin ja sen hoitoon.

Kiitos kaikille ihanille näytteilleasettajille, jos tulee jotain kysyttävää kommenteistani näyttelykaavakkeissa, saa pistää postiluukun helähtämään kysymyksellä: wonderlandshamstery@gmail.com

Ja sitten loppuun paljon kuvia, saa kopioida omansa, kunhan ilmoittaa kuvaajaksi: Eve Immonen ^_^

Työpiste :D

At The World's End, pk rs.seepinaharmaa

Hemuli, pk suklaa laikukas

Riesling, pk kyyhkynharmaa

Alkemistin Imaginaerum

Sateenkaaren Örkki, pk hopeanharmaa

Joku Rotta, pk sininenPLH1+BIS3 FIN VLH LJV15 Goldilock's Savoir Faire** -> FIN TVLHLavender's Onyksi

Jorma Uotila

En tiedä, mutta kenellä oli näin ällöihanan söpöä kuiviketta? ;)

Ballad Of Youth, samppanja vn. Oma kasvattipoika :) 6 kommenttia:

 1. Savoir Faire valmistui FIN TVLH:ksi, ihanaa <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Ahaha, Rotalta hyvin perusmököposeeraus näköjään. :'D

  VastaaPoista
 5. Oli sitten sama kommentti triplana. Hups. Poistin siis pari muuta tuosta joissa sama teksti.. :D

  VastaaPoista
 6. Tuo boksissa oleva värikäs kuivike taitaa olla tätä: http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/heinat_kuivikkeet/muut_kuivikkeet/448517 Eli Carefreshin Confettia :)

  VastaaPoista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)