lauantai 26. joulukuuta 2015

Testissä Elviiran ekopehku ja Yrttitarha

Saimme yhteistyökumppaniltamme Faunattarelta testaukseen muutamia tuotteita, joita lupailin arvostella blogissa. Linkit tuotteisiin niiden nimessä, voitte käydä kurkkaamassa.

Ensinnäkin saimme 20litran säkin Elviiran ekopehku-kuiviketta. Lisäksi saimme kolme uuden kotimaisen herkkusarjan Yrttitarhan tuotteita; 100g kehäkukkaa, Heinätunneli ja 50g päärynälastuja.Koekaniiniksi halusin valita pitkäkarvaisen syyrianhamsterinaaraan Xiu-Mein. Päädyin laittamaan Mein koekaniiniksi, koska sen pehmoinen turkki ja peppukarvat takkuuntuvat hampulla. Ja tietenkin siksi, että tämä 193g painava hamsterineitokainen on todellinen kulinaristi, eikä kelpuuta kaikkia herkkuja, mitä hänen ylhäisyytensä eteen tuodaan ;) 

Itse Hänen ylhäisyytensä miss Wonderland's Xiu-Mei.

    Ensikosketus Elviiran ekopehkuun oli todella positiivinen! Tämä on todella pölyämätön kuivikevaihtoehto. Ja lisäksi itseäni miellytti tuoksuille herkkänä ihmisenä se, että tämä kuivike ei todellakaan haissut yhtään miltään. Sai nenänsä tunkea kiinni tähän leppähakkeeseen, että sai siitä hyvin hyvin miedon tuoksun. Tässä on siis tuoksuherkille ihmisille ehdottomasti ongelmaan ratkaisu, jos etsitte hyvää kuiviketta! 

Sitten herkkuihin... (Se on Mein lempijuttu!)

Mei kävi heti antaumuksella kiinni kuivattuihin päärynälastuihin. Kehäkukkiin se ei vielä ainkaan heti ensimmäisellä silmäyksellä koskenut. 

Heinärulla voi olla mukava virike hamsterille. Mein ensireaktio oli lähinnä sellainen, että "tuossahan on tuollainen pötkylä, mä kävelen muuten sen päältä!" :D 


Testiajan jälkeen....

Testiajan jälkeen asumus ei tuoksunut millekkään. Voin oikeasti, tälläkertaa superinnoissaan suositella tätä kuiviketta kaikille! Erityisesti talouksille, joissa on vain muutamia hamstereita. Kasvattajille tämä kuivike käy valitettavasti liian kalliiksi. 


Ai kun ihanaa, kun Miss Mei on aina niin kuvauksellinen. Hänellä on paha tapa rynkyttää juomapulloa, ja sen näköinen hän on aina naamastaan myös. Saimme testattavaksi nuo yllämainitut tuotteet ja ehdoton suosikki oli kuivatut päärynälastut. Uskoisin, että hamstereiden mieleen ovat lisäksi: omenalastut, aronian marja, punaviinimarja, punajuuri, parsakaali, voikukanjuuri, juurisikuri, porkkana, auringonkukanlehdet, ruusun terälehdet, nokkonen, mansikka ja sitruunamelissa. Kannattaa ehdottomasti tutustua uuteen suomalaiseen Yrttitarha-valikoimaan. Itse tulen jatkossa ostamaan, mikäli pääsen Faunattaren liikkeisiin asioimaan. 

Sen sijaan noottia tuli hieman näistä valinnoista, kun meille laitettiin tuo heinätunneli ja kehäkukka. Olin alusta asti varma, että ne ei hamstereille kelpaa, ja oikeassa olin. Tätä heinätunnelia tosin suosittelen lämpimästi kaneille. Ainakin meidän FurFur oli todella iloinen, kun sai tuon heinätunnelin testihamsterin jälkeen :) FurFurille meni myös kehäkukat, mitkä ovat oivia herkkuja kaneille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)