sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kysymyksiin vastauksia :)

Kivasti tuli kysymyksiä, näitä on niin hauska tehdä aina :D


1. Miksi päädyit juuri tummanharmaisiin?

 • Se on oikeastaan tosi hassu juttu sinäällään, koska ennen inhosin tummanharmaita. Minusta ne olivat kuin hyvin likaisia hopeanharmaita, ja hopeanharmaat ovat olleet siihen asti minulle se rakkain väri alusta asti. Jossainvaiheessa aloin katsoa kuitenkin värejä ihan eri kantilta, eri näkökulmista, tummanharmaan lisäksi ihastuin todella cinnamoniin, lilaan ja normaaliin. Oikeastaan tummanharmaan innostuksen takana on Lavender's Ely, joka minut alkaen houkutteli hankkimaan ensimmäiset tummanharmaani. Emmin kyllä, en ollut koskaan nähnyt tummanharmaata livenä, eikä valokuvat mielestäni aina tee oikeutta tuolle värille. Kun ne jalostuseläimet viimein saapuivat luokseni puolitoistavuotta sitten, olin aivan myyty. pst. rakastan edelleen hopeanharmaita ja niitä ilokseni saan ihailla muiden kasvattajien sivuilla, varsinkin Cutiepie's Karoliinan hopeanharmaat alkavat olla todella kauniita

Wonderland's BAM! lk tummanharmaa.


2. Rakkain hamsterisi koskaan?

 • Rakkain hamsterini koskaan on oikeasti varmasti ollut pitkäkarvainen hopeanharmaa naaras Wonderland's Elysee-Enkelinkosketus. Se oli kaikinpuolin mahtava tyttö! 


3. Paras hamsterisi ulkomuodollisesti koskaan?

 • Eihän minulla mitään muotovalioita ole ollut vielä, mutta minua kovasti harmittaa ihan älyttömän lupaavan pitkäkarvaisen normaalin naaraan Wonderland's Aamunsäteen kuolema varhaisella iällä. Siitä odotin paljon, se oli todella kaunis ja upea normaali naaras!

4. Mitä hyötyä eläinharrastuksesta on?

 • Hyötyjä voisi luetella vaikka maailman tappiin asti, mutta henkilökohtaisesti eläimet ovat niin suuri osa elämääni, etten voisi elää ilman niitä. 

5. Mitä on genetiikka?

 • Kaikessa yksinkertaisuudessaan genetiikka on yksi perinnöllisyyttä tutkiva biologian haara, sillä tutkitaan perintötekijöiden, eli geenien muuntelua ja periytymistä. Genetiikan osaaminen onkin yksi hamsterikasvatuksen perusjuttuja, sillä tutkimalla sukutauluja ja genotyyppejä saamme tietää esimerkiksi mitä poikueisiin on mahdollista syntyä. Genetiikkaan liittyy myös paljon muutakin, esimerkiksi kaikkia perintötekijöitä ei voida hamstereillakaan yhdistää terveydellisistä syistä. Jalostukselliselta kantilta katsottuna on olemassa myös omat väriryhmänsä, mitä ei voi sekoitella keskenään, jos lähdetään hakemaan jalostuksellisesti parasta lopputulosta. 

6. Mitä eri värejä olet kasvattanut?

 • Hopeanharmaata tavoitteellisesti. Nyt tavoitteelliset värit ovat ensisijaisesti tummanharmaa ja normaali. Cinnamon ja lila tulee tavallaan siinä vierellä luonnollisesti periytyvyyden takia, kauniita värejä ovat nekin ja ne kuuluvat kasvatusväreihini virallisestikin. Kuitenkin on tarpeeksi työnsarkaa ensin keskittyä tummanharmaisiin ja normaaleihin, panostaa sitten myöhemmin liloihin ja cinnamoneihin enemmän.

7. Oletko kasvattanut kaikkia hamsterirotuja?

 • Hamstereilla näitä kutsutaan lajeiksi. Ja olen kasvattanut kaikkia lajeja, kaikkia en tosin tavoitteellisesti. Lopuksi kääpiöhamstereistakin eniten mielenkiintoa on ollut roborovskien puolella. Niitä on kiva kasvattaa ja niiden yhdistämisessä ei ole ihan samanlaisia haasteita kuin esimerkiksi erakoiden kiinankääpiöhamstereiden kanssa.

8. Kaunein syrkkisi?

 • Tällähetkellä kaikkein kaunein on Lavender's Arcadia*, jos ulkomuodollisesti asiaa katsotaan.

9 .Kaunein kääpiöhamsterisi?

 • Nyt oma kehu kyllä haisee, mutta normaali laikukas kasvattini Anarchy Samurai.


10. Miksi päädyit juuri hamsterikasvatukseen?

 • Ensimmäisen hamsterin myötä hamsterit veivät vain niin vahvasti mennessään. Olen kasvattanut tai no, kasvatan edelleen kesyhiiriä tavoitteellisesti, mutta minusta on alkanut tuntua, että kun se ei ole niin lähellä sydäntä, olen vähentämässä hiirimäärää minimiin, jotta meille jää ruokakasvatukseen hiiriä omille käärmeille ja freteille.

11. Oletko kasvattanut muita eläimiä?

 • Tuossa aikaisemmin tulikin jo vastaus kysymykseen ;) 

12. Oletko ajatellut kouluttautua myös kääpiöhamstereille ulkomuototuomariksi?

 • Minulla ei ole niin suuria intressejä kääpiöhamstereita kohtaan, että haluaisin siirtyä niiden kanssa seuraavalle tasolle harrastuksessa, eli en aio kouluttautua :)

13. Mitkä ovat mielestäsi kauneimpia värejä kaikilla hamsterilajeilla?

 • Syyrianhamstereilla kasvattamani värit, roborovskeilla normaali ja kuviona siihen laikukas, campbelleilla musta, talvikoilla normaali ja myöskin kiinareilla normaali.

14. Minä vuonna teetit ensimmäisen poikueesi syrkeillä?

 • 2009.

15. Entä kääpiöhamstereilla?

 • Muistaakseni 2011. 

16. Minkä merkkisiä tuotteita käytät eniten hamstereillasi?

 • En ole merkkiuskollinen, mutta wonderlands-tuotteet ovat meillä käytössä enimmäkseen ;D 

17. Onko sinulla tulossa vielä kiinaripoikueita?

 • Hyvin epätodennäköistä, että jatkan kiinareiden kanssa. Niiden yhdistäminen on niin tuskaa, että se ei oikein ole minun hermoilleni sopivaa touhua. Jos niitä voisi yhdistää kuten roborovskeja, kasvattaisin niitäkin ehdottomasti! 

18. Mikä on mielestäsi paras siemenseos kääpiöhamstereille?

 • Ihan samat laadukkaat siemenseokset kuin syyrianhamstereillekkin.

19. Oletko ikinä tehnyt omaa siemenseosta?

 • En ole, olen liian laiska ja osaamaton laskemaan :D

20. Kuinka usein leikkaat hamstereiltasi kynnet?

 • Tarpeen mukaan.

21. Oletko ajatellut lisääväsi myös robot kasvattajanimesi alle?

 • Kyllä joskus ehdottomasti. Haluan kuitenkin ensin tunnustella ja katsastella, miten tämä homma lähtee tässä pyörimään, mikään hirmuinen kiire minulla ei asian kanssa ole :) 

22.Mikä on sun hamsupalleroiden top 5 kuivaherkkulista?(siis esim siemenet, keksit jne)


 • Pähkinät ovat ehdottomasti listan kärkipäässä! (Erityisesti cashewit.) Hyvänä kakkosena tulee kuivatut vihannekset, joita hamstereilla onkin yleensä aika paljon tarjolla, sillä sekoitan niitä siemenseoksen sekaan. Kolmantena sanoisin kuivattu ruisleipä, neljäntenä omatekemät kaikki keksit ja muut sötkötykset ja viidentenä kuivatut hedelmät, jotka ovatkin sitten hyvin harvinaista herkkua :) 
23.Minkä/mitkä virikkeen/virikkeet olet todennut hyviksi hamsuillasi?

 • Juoksupyörä on se ehdoton, mikä jokaisella hamsterilla pitäisi olla läpi sen eliniän, niin että se voisi käyttää sitä silloin kun näkee tarpeelliseksi. Sitten virikkeenä pidän myös paksua kuivikekerrosta, johon on sinnetänne väliin ripoteltu viikon siemenseokset, hamsteri etsii ruokansa, kuten luonnossa. Sitten tietenkin kaikki jyrsittävä, oksat ja vessapaperirullat jne. Eli kaikki sellainen, mikä tukee hamsterin luontaista käytöstä; liikunta - kaivelu/ruuan etsiminen ja jyrsijöiden tapaan jyrsiminen. 


24.Kumpi on parempi: hieman hoikka vai hieman ylipullero hamsu? Jos nyt puhutaan sellaisesta yli 1-vuotiaasta :)

 • Sanoisin, että mielumin hoikka (ei laiha!) hamsteri. Ylipaino ei ole hamsterillekkaan hyväksi. 


25.Mieleenpainuvin hamsterin pakoyritys/karkumatka?

 • No ehdottomasti se, kun olin ollut Lavender's Elyn luona kylässä Helsingissä ja hänen miehensä saattoi minut taksilla pasilan asemalle. Hamsterit peräkonttiin ja kun taksinkuljettaja avasi peräkontin, seikkaili siellä pitkäkarvainen suklaa naaras Wonderland's Lor Du Soleil! En tiedä kuka järkyttyi eniten (epäilen taksikuskia..) 
Wonderland's Lor Du Soleil "Sophia".26.Onko kukaan hamsterisi kokeillut agilitya?

 • Itsehän en jaksa agilityjuttuja harrastaa, mutta vedän 4H:n pieneläinkerhoa, ja kesällä 4H:n pieneläinleirejä, joten siellä hamsterini pääsevät aina agilityradoille ;)


27.Paras DIY-juttu hamstereille?

 • hmm.. varmaankin ne herkkutikut mitä teen itse hamstereille, jossain blogin syövereissä on se ohjekin, mutta sitä en nyt jaksa alkaa etsimään :D


28.Mikä hamsterilaji on ulkomuodollisesti mielestäsi kaunein?

 • Syyrianhamsteri ehdottomasti. 


29.Mitä lemmikkejä omistit lapsena?


 • Eläimiähän meillä oli aina siitä lähtien kun synnyin, eli koko elämäni läpi. Isä metsästi, joten meillä oli kaksi vahvaa norjanharmaata urosta, niitä en saanut talutella sitten ollenkaan, kerran sitten sain tahtoni läpi ja koira vei minua kuin rukkasta pitkin pihaa :D Ensimmäisen rakkaan kissani sain neljävuotiaana, se onkin nyt toinen ainoista kuvista, mitkä minulla oli hollilla vanhoista eläimistäni. Seuraavan oman lemmikkini sain 5-luokalla, oman koiran, pienen ihanan norjanharmaan nartun Koparan Sirun. Sitten tulikin risteytysponiruuna Grey Silver, joka jälkeen kaksi kania, Pirkko & Hermanni. Viimeisin lapsuusajan lemmikkihankinta oli nykyinen kissani Romeo. 
Älli.
Silver & minä. Viimeinen kesä yhdessä, Silver 29vuotta. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)