sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

28.1.2017 Nurmijärvi - SHY

Blogihiljaisuus on näinollen päättynyt.

Nurmijärvi. Junassa tuli istuttua yli tuhat kilometriä ja 15 tuntia.

Nurmijärvellä oli siis SHY:n järjestämä näyttely, johon minut kutsuttiin tekemään ensimmäinen ulkomuotoluokan-tuomarointi. Arvostelin lyhytkarvaiset ja ei-standardit. Hamstereita oli yhteensä 60 kappaletta. Melkoinen urakka varsinkin kun olin todella pahassa flunssassa, onneksi Kasperi oli niin ihana ja toi minulle näyttelyaamuna sinkkitabletteja, niistä olikin suuri apu, kiitos Kasperi! 

Lyhytkarvaisissa erottui kyllä selvästi cremepohjaisten ja agoutipohjaisten värien eroavaisuudet. Cremeissä tuli vastaan väriltään todella hieno minkki, joka päätyikin sitten SHY:n sivuille standardikuvaan. Rakenteet olivat hieman heikonlaisia, kun taas värimerkkisillä oli useilla todella pahaa karvanvaihtoa, joka vaikutti valitettavasti todella paljon arvosteluun. Jaoin kaikki viisi sijaa, viisi sertiä ja yhden irtoSERTin. Värejä oli kyllä laidasta laitaan siinä pöydällä, kun mietin palkittavia eläimiä. 

Edukseen valikoitui kuitenkin lyhytkarvaisissa normaali satiini uros ja ei-standardeissa pitkäkarvainen hopeamusta-keltainen uros. 

Ulkomuotoluokan hamstereiden arvostelu oli todella hauskaa, minulla oli myös sihteerinä oikein päivää piristävä Tarinan Arja :) 

Uusia tulokkaitakin meille kotiutui, eikä harmeiltä vältytty. Goldilock's Buenas Noches* otti ja lähti karkureissulle yöpaikassani. Jouduimme JÄLLEEN purkamaan keittiötä, viimeksi kolmisen vuotta sitten kun Dartel karkasi samaisessa paikassa. Karkulainen löytyi tietenkin sieltä viimeisestä mahdollisesta paikasta, kun koko keittiö oli purettu ja näky muistutti lähinnä atomipommin räjähdystä. 

Lainaan meille siis tuli todella upea lk musta uros Goldilock's Buenas Noches*, joka päässyt astumaan Wonderland's Doe-Eyed Dakotan*, eli pitkäkarvaisen tummanharmaan naaraan. Sekä pienen välipysähdyksen meillä tekee myös Picus Orange Agent, lk cinnamon, jolla olen astuttanut pk tummanharmaan naaraan Picus Zenobian. Kevätvauvoja siis tiedossa :)

Meille muutti pari muutakin hamsteria, mutta ne taidan esitellä myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)