torstai 7. syyskuuta 2017

Testissä: Bunny Hamster Dream Expert & Basic


Keväällä yhteistyökumppanimme Faunatar lähetti testiin meille kahta erilaista Bunnyn ruokaa. Tiesin ruuat jo etukäteen laadukkaiksi, mutta en ollut näitä itse koskaan testannut. Kansainvälinen suositus hamstereiden siemenseoksessa proteiinille on noin 15%, joka toteutuu näissä molemmissa ruuissa, rasvaa pitäisi seoksessa olla vähintään 5%, Expertistä sitä löytyykin mukavasti 6,5% ja Basicista 6%. Kuitu on myös yksi tärkeä tekijä, sitä tulisi olla 8%. Expertistä sitä löytyy kuitenkin vain 6% ja Basicista sen sijaan melkein ihanteellinen; 7,6%.

Tykkään todella paljon seoksen rakennusaineista, ne ovat monipuolisia ja niissä on otettu huomioon myös hamstereiden luontaisten elinalueiden kasvillisuus.

Expertissä tykkään erityisesti siitä, että eläinproteiini on luontaisesti hyönteisten, eli jauhomatojen muodossa.

Testikappaileina minulla toimi kaksi pitkäkarvaista urosta, Jax 5vko & Jim 3kk.

Lähtötilanteessa Jim ja Jax olivat syöneet altrominin hiiri-ja rottabreederiä, mikä on melko tuhtia ruokaa. Vanhempana Jim oli melko massaakkaassa kunnossa. Jax oli hieman pienikokoinen ja hentoinen poikanen, joka kasvatti turkkia massan sijaan.

Kokeilussa Jim sai Basic-seosta ja Jax Expert-seosta.

PPV17 Picus Oh It's So Shiny*  "Jim"

Mielestäni ruokinnan aikana Jimin massa tippui omaan makuuni vähän liikaa, mutta se ei missään nimessä ollut laisinkaan laiha, enemmän sporttimallinen ja lihaksikas, tämäkin toki vielä
kasvava nuori. Turkki oli hyväkuntoinen.Wonderland's Eye Of The Tiger "Jax"

Jax kasvoi ruualla tasaiseen tahtiin. Turkkiin vaikutus oli todella hyvä. Kuivaturkkisesta hamsterista kuoriutui ruokinnan aikana hyvinkin kaunis pitkäkarvainen nuori hamsteri.


Loppusaatelmina täytyy todeta, että voin suositella tätä ruokaa hyvillä mielin. Toki isompaa hamsterimäärää voi mahdollisesti olla vaikea ylläpitää näin hintavalla seoksella. Mutta hyvin laadukasta tämä ruoka ehdottomasti on. Moni kasvattaja suosittelee tätä lisäkseni lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)