Hamsula

Sivu remontissa.

38 kommenttia:

 1. Tosi kiva hamsula sulla! :)
  Asustelee vissiin tuolla marsujakin?

  -Viivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu marsuja,kaneja ja hiiruja hamsujen lisäks :D

   Poista
  2. tiäks voiko hamsuille syöttää omenaa

   Poista
  3. Ihanan kotosen näkönen hamsula :)

   Poista
 2. Mitä siemenseosta syötät kääppäreillesi? Tuota samaa Rapunzelia vai jotakin muuta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa evästä ne saa kun muutkin. Tosin nyt vaihtuu rapunzel kokonaan rodoon.

   Poista
 3. taisin laittaa yhteen postaukseen jo saman kommentin (ei tästä puhelimesta tiedä ;d) mutta mistä ostat noi isot smartboxit? oon tonkinu läpi monia tavarataloja ja marketteja mutta ei sitten millään löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät oo smartbokseja, vaan samloja, joita löytyy ikeasta :)

   Poista
 4. Hei! minulla olisi sellainen kysymys että voiko hamsterin asuttaa/leikkipaikkana pitää läpinäkyvää lelulaatikkoa mikä on puhdistettu ja terävät kulmat hiottu sileiksi? mietityttää tämä ystäväänikin. monia läpinäkyviälaatikkoja ilman käyttöä..

  VastaaPoista
 5. Onko iso työ puhdistaa kaikkien häkit?? :)

  VastaaPoista
 6. Aattelin kysästä tätä asiaa täällä, kun en muutakaan keksiny :) Mulla pari päivää sitten kuoli melkei 2 ja puol vuotias talvikko, ja mietin, että millä putsaisin terraarion+ruokakupin, juomapullon, piilopaikan ja puisen mökin? Sillä vaan, että jos tavarat ja asumus menee jossain vaiheessa muulle hamsterille:) Riittääkö vaikka mäntysuopa/astianpesuaine ja miten tuon puumökin laita? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina oli parasta despata kaikki virkon S-nimisellä aineella. Mutta se tosin on melkoisen kallista, jos sitä ei muuhun tarvitse. Muutenkin jos talvikkosi on kuollut luonnollisista syistä, niin pesu mäntysuovalla ja kunnon huuhtelu+kuivaus (muoviset). Mökin voi "uunittaa", jotta siitä kuolee kaikki pöpöt. Eli vesipesu ja hetkeksi uuniin korkeaan lämpötilaan. Tässä kannattaa olla tarkkana, ettei pitä liian kauan. Muista huuhdella juomapullo hyvin pesun jälkeen :)

   Poista
 7. Jos haluut käsitellä synkkiä joka asuu pinon alimmassa samlassa pitääkö sun nostaa kaikki muut pois siitä päältä? Painaako noi samlat paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tää mun hamsula tarjoaa mulle jokapäiväisen kuntojumpan kun nostelen asumuksia :D Samlat itsessään on melko kevyitä, mutta purut+virikkeet päälle, niin ne painaa ihan kiitettävästi. Että selkäkipuisena saa välillä kirota, kun ei ole ivareita :I

   Poista
 8. mitä kuiviketta käytät hamstereillasi? :)

  VastaaPoista
 9. Voiko hamsterille syöttää päärynä pilttiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi todella pienissä määrin, mutta lisätty fruktoosi ei ole hamsterille hyväksi :) Eli kannattaa antaa mielumin tuoreena pieniä määriä hedelmiä. Samalla sinäkin hyödyt! ostat vaikka päärynän ja annat pienen nokareen hamsulle ja syöt itse loput :)

   Poista
 10. Voiko hamstereille antaa puuroa? mikrossa tehtyä ja antaa ensin jäähtyä ennen kuin antaa hamsulle :)

  Vastaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toki, mutta siitä ei ole hamsterille mitään hyötyä tuoreruokana :)

   Poista
  2. Miksei? :O Ihan siis mielenkiinnosta vaan kysyn. Säästympähän kokkailun "vaivalta", silloin harvoin kun ylipäätään teen puuroa enää nykyään... ;) Toki ajat on muuttuneet 90-luvusta, jolloin puurot olivat suositeltavia hyvän massan saamiseksi, siemenseokset ei olleet vielä niin kehittyneitä ja valistuneempaa jyrsijäväkeä peloteltiin pähkinöiden ja auringonkukansiementen lihottavuudella! :D

   Poista
  3. Viljat saa hyvänlaatuisesta siemenseoksesta, joten puurot ovat siinä mielessä turhia :) Varmasti -90 luvulla siemenseos oli mitä oli ja tuoreruokintaan joutui panostamaan, jotta saa hamsterille hyvän massan. :) Juu kyllä, pähkinät ovat helvetistä :D jos saan nauraa tässä välissä ;) Pähkinöissähän on vain hyvää rasvaa, kuten jo tiedätkin :D

   Poista
  4. No se lienee sama kuin tuohon samaan aikaan kaura oli saatanasta kanien ruokana! :'D Nyt jotkut gurut kehottaa syöttämään pelkkää kauraa kuivamuonana. Mä oon kokeillut niin kaneille kuin marsuillekin ja oon todella tyytyväinen!

   Poista
 11. Onko noi vanhat akvaariot ja terraariot kamalan painavia? jaksaako nostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu koosta ja materiaalista. Kyllähän tuollainen 120cm lasiterra painaa kiitettävästi, mutta onhan nuita tullut nosteltua vuosien varrella.

   Poista
 12. Myisitkö hamsteria 60x45 + korkeus 45cm kokoiseen ExoTerraan, jossa paljon virikettä mm. 3 kerroksinen kiipeilytaso, 3 erilaista/eripituista siltaa, keinulauta, terran katosta roikkuja kiipeilyteline, juoksupyörä ja tietenkin se mökki, ruokakipot ja vesipullo + wc-nurkkaus? :) Onko liian pieni asumus syrkille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En möisi syrkkiä noin pieneen, ehdottomasti liian pieni asumus syyrianhamsterille. Mutta kääpiöhamsterille olisi varmaan oikein passeli mitoiltaan :)

   Poista
 13. Vieläkö kasvatat lemmikkihiiriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Lähinnä omien käärmeiden ruuaksi, mutta joskus saattaa jäädä yli lemmiksi asti. Kasvattelen sitten ihan tavoitteellisesti lilac-muunnosta kesyhiirissä erikseen.

   Poista
 14. Mitä purua käytät..? :)

  Ja onko pölissyt..? Tuntuu, että kaikki purut nykyään pölisevät aivan kamalasti..:D :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu pitkään käytössä hemprefineltä hamppua. Se ei niin pölise ja pienemmän määrän kanssa oikein hyvä ratkaisu. Hinta tulee kuitenkin vastaan näin ison lauman kanssa joten purulinjalla jatkettava. Hirnusta olen kuullut vain hyvää, että se olisi tällähetkellä paras kuttereista. Myös laatulastu lienee ihan hyvää. En tiedä itse millä linjalla jatkan, se selvinnee kun menen agriin ostamaan purua, että mitä niillä on nykyään valikoimissa täällä meilläpäin. Ennen oli ainakin vaan pölkkyä, ja se on ihan järkyttävää kuraa :/

   Poista
 15. Kasvatatko kiinareita? Onko sinulla tulossa poikueita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinareiden kasvatus on tauolla ajan x. En osaa vielä sanoa, palailenko kiinareiden pariin ollenkaan.

   Poista
 16. Kuinka usein siivoat hamstereiden häkit?:) riippuuko aika jonka välein siivoat häkit purusta (esim. joku puru kestäisi pitempään, en osaa selittää:D) vai siivoatko aina saman ajan välein?:)

  VastaaPoista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)