Vieraskirja
Jos sinulla on kysyttävää, mieti mahdollisimman monta kysymystä samaan kommenttiin, jotta vieraskirja ei täyty niin nopeasti :) Nätisti kirjoitellaan sitten myös ^_^ Vastaan yleensä kysymyksiin saman päivän sisällä, kun ne saapuvat :) 
- Eve


100 kommenttia:

 1. Eli kyseessä on se laihdutuskuurilla oleva syrkkineiti. (Lähtöpaino oli 220g) Nyt vaaka on näyttänyt lukemaa 211-215g välillä. Se tykästyi agilityyn ihan kunnolla! :D nyt vain heräsi kysymys, että kuinka nopeasti hamsun painon pitäisi pudota? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee. Aika vaikeaa se hamsun paino on pudottaa, mutta se pitää ehdottomasti tehdä terveellisellä tavalla, eikä kiirehtien :) Aika näyttää miten nopeasti paino alkaa putoamaan.

   Poista
  2. Nyt vaaka näyttää 208g. :) Sitä tulin vaan kysymään, että miten voi tasoittaa hamsun hampaita? Sillä nimittäin on vuorokauden aikana toinen alahammas tullut toista hammasta lyhyemmäksi, sillä eilen ollut tätä ongelmaa, mutta nyt on. Tietenkin kovalla jyrsittävällä saa niitä tasoitettua, mutta millä? Kuivattua ruisleipää tai näkkäriä se ei jyrsi :/ mietin että mulla ois hamsterin keksejä ja sellaisia kovia/rapeita omenaherkkutyynyjä, joten voiko niitä antaa vai haittaako se hirveästi tätä laihdutusoperaatiota? :D

   Poista
  3. Omenapuun oksia voi tarjota ja ihan vaan kovempaa pahvia jyrsimiseen :) Hienosti alkoi paino tippua! :)

   Poista
  4. Sillä on jo kovaa pahvia ja omenapuun oksia, mutta se ei oikein jyrsi niitäkään :D Ja niimpä, olen kyllä todellä tyytyväinen. :)

   Poista
  5. Hampaat kerkesivätkin onneksi itse tasoittua :) mutta onko normaalia että alahampaiden väliin on ilmestynyt rako? Voiko siitä olla jotakin haittaa? O.o

   Poista
  6. Hampaathan on hamsuilla avojuuriset, eli juuret liikkuu, jos katsot hampaita niin ne usein voi sojottaa vähän ja näyttää että siinä olisi rako :)

   Poista
 2. Hei. Kuinka kauan hamsu pärjää ilman käsittelyä loman ajan, jos joku kuitenkin käy antamassa sille ruokaa ja vettä? Nyt olisi nimittäin tulossa pitkä lomamatka, ja aloin heti stressaamaan hamsterini puolesta :( (tähän lomamatkaan en itse voi vaikuttaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä hamsteri pärjää vallan hyvin käsittelemättä, mutta sen terveydentila pitäisi kuitenkin tutkia päivittäin, joten oikeastaan vain vesien ja ruokien vaihto ei pidemmällä ajalla ole hyväksi. Kannattaa kysäistä jostain eläinkaupasta tai eläinihmisiltä, joskos saisit hamsterin pätevään hoitoon :)

   Poista
 3. Hei! voiko naarashamsu (syrkki) olla tavallaan niin "isokokoinen" rakenteeltaankin, että se painaa 218g? yhdessä vaiheessa pidin sille laihdutuskuurin, ja paino alkoi olemaan sellaiset 210g, mutta heti kun laihdutuskuuri loppui, alkoi paino taas nousemaan.. hamsuni näytti alhaisemmalla painolla melko laihalta, joten en tiedä kumpi paino olisi hyvä? Kuinka paljon painaa sun painavin hamsu ja kuka se on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä voi olla, mutta yleensä kyllä yli 200g painossa on ylimääräistä. Helpottaisi jos laittaisit kuvan mulle vaikkapa mailiin niin voisin kertoa enemmän :)

   Poista
  2. Ikävä kyllä mun sähköposti on takkuillut eikä suostu lähettämään kuvia :/ faceakaan en omista niin sitäkään kautta en kuvaa voi lähettää :( mutta onko jotain tuntomerkkejä miten tunnistaa ylipainoisen hamsun? :)

   Poista
  3. Ylipainoinen hamsteri ei tunnu kädessä kiinteältä, vaan siinä on selkeästi ylimääräistä rasvaa. Tuntuu enemmän pehmeältä, kun jäntevältä. Voit kyllä laittaa kuvan tähänkin :)

   Poista
 4. Voisitko tehdä postauksen sun joululahjatoiveista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan siis hamsteriaiheisia toiveita, jos sellaisia on :D

   Poista
  2. Kaipa mä voisin taas toteuttaa, että mitkä ois tosi ihania juttuja ^_^

   Poista
 5. Moi! Oiskos semmoinen ruoka kuin Brit Complete Hamster ihan hyvää perusapetta?

  VastaaPoista
 6. Minulle olisi tulossa Kiinankääpiöhamsteri tai Campbellinkääpiöhamsteri, ajattelin kysyä kuinka iso juoksupyörän tulee olla halkaisijaltaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kämpsyjähän pitäisi olla se kaksi kyllä melkein, kun laumoissa elävät :) Jos päädyt hankkimaan kämpsyjä, niin silloin juoksulautanen on kahdelle yksilölle ihan ehdoton, ettei tule tappelua. Juoksulautasessa kääpiöhamsterille riittää 15-20cm, ulkoa en muista nyt noiden kääppärikokojen lautasia. Kiinankääpiöhamsterille riittää 15-20cm juoksupyörä :)

   Poista
  2. Selvä, mutta siis campbellejäkö siis pitää olla kaksi ja kiinankääppäreitä vaan yks? Ymmärsinhän nyt oikein :") ja kiitos juoksulautasen/pyörän koosta! Olen sitä etsinyt vaikka mistä mutta olen löytänyt pelkästään syrkkejen juoksupyrän koon. :)

   Poista
  3. Juu ihan oikein ymmärsit. Kämpsyt on laumaeläjiä, ja kiinarit erakoita, jotka asutetaan yksin :)

   Lisätietoa: http://hamsterit.net/2012/11/hamsterilajit-pahkinankuoressa/

   ^_^

   Poista
  4. Hyvä,kiitos ositteesta!:)

   Poista
 7. Minkä kokoisia asumuksia käytät hamsuillasi?:) Kysyisin vielä että kuinka usein hamppukuivike täytyy vaihtaa/siivota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean samlat on asumuksena syrkeillä, kääpiöhamstereilla yleensä 50cm terrat tai modatut boksit. Yleissilmäyksellä katselee, miten hamsteri sotkee, olipa kuivike mikä hyvänsä - niin tuo on siihen pätevä sääntö. :)

   Poista
 8. Moi!:)Onko 70×45 hyvän kokoinen asumus talvikolle? Minkä kokoista itse suosittelisit?:)
  Saako hamsterille laittaa häkkiin virikkeeksi värillistä pahvia esim. ruokapakkauksia yms.? Ja voiko raa'an kananmunan kuorta antaa hamsterille, jos sen pesee huolella? Kiitos jo etukäteen vastauksista!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvän kokoinen asumus talvikolle. Saa laittaa pahvia, myös värillistä. Raa'an kananmunan kuoria voi huoletta antaa hamsterille, niistä saa kalsiumia. Hamsterille voi myös kananmunan syöttää välillä raakana :)

   Poista
 9. Moi!:) Mulla on uros talvikko, noin 3 kuukauden ikäinen. Sillä tarttuu purua turkkiin todella usein, onko tästä jotain haittaa? Käytössä on 'pesäpuru' niminen kuivike. Auttaisikohan jos vaihtaisi toiseen kuivikkeeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla kokemusta vadigran terra - ruuasta? Onko hyvä perusruoka talvikolle?

   Poista
  2. Kyllä voit kokeilla esimerkiksi hamppua/mörttiröpöä, jos tuntuu että pesäpurussa on paljon pölyä mikä tarttuu hamsterin turkkiin, vai tarkoititko ihan purua? Jos pelkkä iso purulastu tartuu turkkiin niin se ei ole vaarallista, vaan ihan normaalia. Vadigran on hyvää perusruokaa, mutta he eivät ole vastanneet, millaisia lisä-ja säilöntäaineita itse ruoka pitää sisällään. Suosittelen tutustumaan tähän artikkeliin: http://hamsterit.net/2013/10/johdatus-hamsterin-ruokintaan/

   :)

   Poista
 10. Voisitko tehä taas kysymyspostauksen?:)

  VastaaPoista
 11. Jos hamsterin varaa niin voiko hamsteri kulkeutua joensuun suunnille? Onko hamsteri poikueita (syrkki) tulossa tälle vuodelle?

  VastaaPoista
 12. Moikka!
  Eikö hamsterin pitäisi olla aika siisti ulkonäöltään ja ne hoitavat hyvin turkkiaan? Meillä on 1-vuotias syrkki, jonka Turkki näyttää kauhean likaiselta ja "karvat" ovat haarautuneet. Sillä on kyllä kylpykuppi. Mitä voisin tehdä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se syy mahtaakin olla, että sillä on kylpyhiekkaa. Se ei nimittäin sovellu syyrianhamstereille, vaan tekee ihosta kuivan ja turkkikin voi oireilla. Kannattaa poistaa kylpyhiekka kokonaan käytöstä, se on tarkoitettu kääpiöhamstereille. Terve syyrianhamsteri putsaa turkkiaan ja pitää sen hyvässä kunnossa. Jos tämä ei auta, kannattaa pohtia olisiko syy ruokinnallisissa seikoissa, onko hamsterin ruokavaliossa tarpeeksi hyviä rasvoja? Sen voi korjata tarjoilemalla hamsterille esimerkiksi enemmän erilaisia pähkinöitä ja laittamalla ruokaan ruokaöljyä. :)

   Poista
 13. Ootko tulossa 13.2. Osjh:n näyttelyyn?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän minä, kun tuomarina lemmikkisyyrianhamstereille olen :)

   Poista
 14. Moi! Onko tänä vuonna tulossa Hamster MasterChef -kilpailu? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee ihan lähiaikoina taas :)

   Poista
 15. Hei! Onko normaalia että hamsu käsittelyn aikana hetken haluaisi vain juosta eteenpäin, sitten kun se hetkeksi pysähtyy ja sitä alkaa silittää, se vain pysyy paikallaan pitkän aikaa, vaikka silittämisen olisi lopettanutkin jo? Mm. rintakehällä se tykkää köllötellä todella pitkiä aikoja. (Kyseessä siis syrkkinaaras, 1 v 5pv) Tätä se on tehnyt aina, mutta nyt vain mietin että voiko syrkki "nauttia" silittelystä. Monesti se siis ihan kunnolla alkaa makaamaan rintakehällä, eikä pidä mitään kiirettä lähteä pois :3 jostain kyllä olrn lukenut että hamsut eivät tykkää silittelystä ja käsittelystä, mutta onko tästä poikkeuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se hamsterikin voi jos siihen tottuu. Tekeekö aina niin että juoksee ensin ja pysähtyy sitten vai tiettyinä päivinä vain? Meinaan että kiiman aikaan naaras usein jähmettyy paikalleen ja häntäkin voi nousta, jos silittelee selästä :)

   Poista
  2. Se pysähtyy aina käsittelyn aikana :)

   Poista
 16. Onko kääpiöhamstereille tarkoitettu bunny traum basic hyvää perusruokaa?

  VastaaPoista
 17. Moi :)
  Pitäisi puhdistaa todella huolella autotallissa ollut duna. Sinne oli eksynyt n. kuukausi sitten jyrsijä, jonka arvelisin peltomyyräksi. Voiko dunan puhdistamisesta huolimatta mahdolliseen tulevaan hamsteriin tarttua jokin tauti, jos tämä myyrä olisi dunaan koskenut? Sisälle ei ole voinut päästä, sillä kansi on ollut jatkuvasti kiinni. Duna on tosin ollut aika korkealla, en tiedä onko myyrä voinut päästä sinne... en haluaisi mitään riskejä ottaa :D olen lukenut, että Virkon S olisi hyvää ainetta, muttei mitään käsitystä mistä sitä saisi (mieluusti pienenä satsina, koska vain yksi asumus puhdistettavana). Onko jotain muuta tämän veroista puhdistusainetta?
  Autotallissa oli myös puisia virikkeitä, kuolevatko niistä mahdolliset pöpöt uunittamalla/voiko niihin lotrata jotain ainetta?
  Kiitos jo etukäteen vastauksistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Virkon S saa maatalousliikkeistä, se on alunperin ollut desinfiointiaineena navetoissa, mutta se on parhain tai oikeastaan aikalailla ainoa, joka tappaa lähes kaiken. En ole varma, miten pienempiä satseja saa. Kannattaa käydä kysymässä. Itse ostan aina ison törpön! :D Suosittelen kyllä lämpimästi käyttämään asumukseen virkonia.

   Poista
  2. Okei :) voiko virkonilla siis puhdistaa myös puisia esineitä? Miten se käytännössä tapahtuisi (huuhtelut yms.)?

   Poista
  3. Voi kyllä. Sankkoon/Saaviin oikealla määrällä lantrattu virkonseos ja upota hetkeksi, ja huuhtele hyvin :)

   Poista
 18. Voisitko tehdä postauksen jossa esittelet yhden eläimen (vaikka oman suosikkisi) jokaisesta teillä asuvasta eläinlajista?:) olis kiva nähdä minkalaisia palleroita teillä asustaa:3

  VastaaPoista
 19. Hei :) Pieni kysymyspläjäys...

  Pitääkö luovutusikäiseltä talvikolta jo alkaa leikata sen kynsiä? Onnistuuko takajalkojen kynsienleikkuu ihan yhtä hyvin kuin etujalkojen, ne kun ovat enemmän "piilossa" hamsterin kehon alla?

  Kannattaako urostalvikon hajurauhasta putsailla pumpulipuikolla silloin tällöin, pitääkö sen olla kostutettu ja minkälämpöisellä vedellä?

  Haittaako, jos hamsterin duna sijaitsee ikkunan edessä verhojen kiinniollessa? (ikkunasta ei vedä, sälekaihtimet)

  Mistä tällainen todella kaukana kaikesta asuva saisi hankittua Virkon S:ää? Pystyykö sitä esimerkiksi tilata jostain nettikaupasta (mieluusti kohtuuhintaan, vain yksi hamsteri).

  Kiitoksia jaksamuksestasi vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, kiitos kysymyspläjäyksestä :D

   Kynsiä aletaan leikkaamaan tarpeen mukaan, ne on silti hyvä pitää sopivan lyhyenä säännöllisesti, eli heti kun ne alkavat kasvaa niin kynsileikkureita käyttämään vain. Minun mielestäni takajalkojen kynnet on helpompi leikata kuin etutassuista. Riippuu tietenkin millä tekniikalla leikkaa.

   Hajurauhasta ei turhaan kannata mennä ränklimään, jotta se ei ärsyynny. Tarvittaessa kädenlämpöisellä vedellä pumpulipuikon kanssa irrottelee enimmät töhnät, jotta rauhainen ei pääse tukkeutumaan.

   Kunhan ikkunasta ei vedä ja hamsteri ei altistu auringonvalolle, niin paikka on ok.

   http://www.verkkosivuapteekki.fi/ osoitteesta nyt äkkiseltään ainakin löysin virkonia :)

   Poista
 20. Moi! Mulla ois pari kysymystä kiinareista: Minkä kokoisia juoksareita käytät kiinareilla? Entä käytetäänkö niillä kylypyhiekkaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän pieniä juoksulautasia kiinareilla, halkaisija 14cm muistaakseni. En käytä kylpyhiekkaa, kun eivät niin välitä siitä :)

   Poista
 21. Moikka :) Voiko juoksupyörä olla liian iso/raskas hamsterille? Omistan halkaisijaltaan 22 cm kokoisen pyörän (edesmenneen syrkin), ja nyt se tulisi talvikolle. Pystyykö pikkuinen juosta siinä ihan vaivattomasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvikko jaksaa rullailla sen kokoisella pyörällä mainiosti :)

   Poista
 22. Moi! Nää mun kyssärit ei kovin liity itse hamsun hoitoon, mutta epätoivoisesti olen etsinyt vastausta näihin kysymyksiin. Eli, eka, tiedätkö roborovskikasvattajia seinäjoen lähistöltä? Ja toka, saako alle 15 vuotias teettää hamsteripoikueita?;)

  VastaaPoista
 23. Hei :) Mikä materiaali olisi hyvää ja imukykyistä hamsterin vessaan? Jostain jopa luin että kissalle suunnatut puupohjaiset materiaalit olisivat toimivia, mutta parasta varmistaa asia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Meillä kun ei käytetä vessaa, niin en uskalla sanoa varmaksi mikä on parasta. Kannattaa varmasti kokeilla jotain puupohjaista pellettiä tmv. Sehän muuttuu kyllä sitten kastuessaan ihan hötöksi, mutta hamsteri tuskin pissailee niin paljon, että tulee ihan muhennosta :D

   Poista
 24. Hei! :) Mitä tekisit gerbiilien vanhoille tavaroille, etä ne saisi hamsterille uusiokäyttöön? Olen desinfioinut ja saunottanut ne muutaman kerran, riittääkö? Entä gerbiileiltä jääneet omenapuun oksat, onko ne turvallista antaa (olen myös pessyt ja desinfioinut ne)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittää kyllä :)

   Voi antaa omenapuun oksat myös.

   Poista
 25. Moikka :) olen se aiempi vessahiekoista kyselevä, ja minua jäi kiinnostamaan, että miten teillä toimitaan ilman vessoja? Tekevätkö hamsterit tarpeensa silti johonkin tiettyyn nurkkaan (noh, tuskin kaikki kääppärit) vai pissaavatko ne sinne minne huvittaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurkkiin tekevät tarpeensa :) Siitä ne on helppo siivota pois.

   Poista
 26. Mullakin olisi kysyttävää noista pissanurkista...Eli kuinka usein siivoisit ihan kunnolla talvikon 75cm terran? Entä pissanurkan? Mitä mietä olet siivouksesta jos selvää pissanurkkaa ei löydy, tai se sijaitsee hamsterin pesän tienoilla (eli onko tällöin oikein mennä siivoamaan pesä)? Kiitos vastauksestasi!

  VastaaPoista
 27. Moi! Monessa paikassa sanotaan että hamsulle saa antaa puunoksia lehtineen. Ois kiva antaa hamsulle oksia lehtineen, nyt kun meidän takapihaltakin kaadettin pari pientä haapaa. Tässä mieleeni tuli kuitenkin pari kysymystä: Saako haapaa varmasti antaa hamsulle? Ennen olen kuumebtanut omenapuunoksia uunissa ja sitä ennen vielä pessyt ne (ilman lehtiä). Mitä nyt pitää tehdä jos haluaa lehdet mukaan? Eivätkö ne mene ihan nuhjuisiksi uunissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän haluaisin vielä vastauksen kun nyt ilmeisesti olet tekemässä paluuta blogin puolelle :)

   Poista
 28. Tuleeko näyttelyssä hylätty jos hamsteri näykkäsee pienesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tuomarista. Itse en anna EVA:aa pienen näykkäyn perusteella.

   Poista
 29. Hei :) haluaisin ostaa hamsterin kasvattajalta, ja aionkin mikäli sopiva tulee vastaan. Ottavatko kasvattajat yleensä kotiin vierailulle hakemaan hamsterin, vai luovutetaanko ne muualla? Otetaanko nuoret ostajat vakavasti, mitä ostotilanteessa kannattaisi höpistä? :D haittaako, vaikka vanhemmat eivät hamstereista hirveästi tietäisikään kunhan sitoutuvat vastuuseen esimerkiksi ell-käynneistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) Kannattaa valita aina kasvattaja, joka on valmis luovuttamaan hamsterin kotoansa, niin voit nähdä samalla millaisesta kodista hamsteri on lähtöisin. Nuoret ostajat ovat myös aina tervetulleita juttelemaan kasvattajien kanssa, mutta loppupeleissä vanhempien tulee olla myös yhteydessä kasvattajaan. Kerrot vain rehellisesti millaiseen kotiin hamsteri on tulossa, kysyä saa aina mikäli mieltä joku askarruttaa :) Päävastuu alaikäisen lemmikistä on aina vanhemmilla, joten olisi hyvä jos vanhemmat osaisivat lemmikkieläimestä perustiedot ja hoidon :)

   Poista
 30. Moi! Mikä kamera sulla on?:) Entä säädätkö kameran asetuksia mitenkään, kun kuvaat hamstereita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Canon 1100D. Usein räpsin vaan makrolla, sitten jos lisäsalaman kanssa kuvaan kun joskus jaksan, niin säätelen :D

   Poista
 31. Moikka!
  Kyselisin ihan mielenkiinnosta, että millaiset vanhempien väriyhdistelmät olisivat "parhaita"? Tai onko jotain kahta väriä joita ei kannata yhdistää? Entä millaiselta kuulostaisi luonnonvalkoisen ja seepianharmaan yhdistelmä? :)

  VastaaPoista
 32. Moikka :)
  Ajattelin puhdistaa edesmenneen hamsterin puisia tavaroita. Voivatko ne syttyä palamaan uunissa? Alkaako uuni haisemaan? Korvaako uunituksen kuuma sauna (80-100°C) ja vedellä+harjalla pesu?
  Kiitoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos edellisellä hamsterilla ei ole syytä epäillä tartuntatautia, riittää kyllä pelkkä hyvä pesu :) Joskus olen saunottanut virikkeitä kunnon löylyissä :D

   Itse en uunita, joten en muista nyt asteita ja aikoja mitenkään, käytän desinfiointiin virkon s nimistä ainetta, joka tappaa pöpöt :)

   Poista
 33. Miten/mistä voisi parhaiten "opiskella" hamsterin kasvatusta? Niin ja onko Freddy hamsteriruoka hyvää? Katsoin ravintoaineita takaa ja proteiinia näyttää olevan vähän liian vähän mutta muuten vaikuttaa hyvältä niin miten proteiinia saisi lisättyä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamsterit.net on oikea paikka hakea tietoa.

   Freddy PREMIUM on hyvää ruokaa, mutta sinne tulee lisätä +500g applawsin kissojen nappulaa. Muuten siinä on onnettoman vähän proteiinia.

   Poista
 34. Genetiikkaa yritän harjoitella ja pikkuhiljaa alkaa ehkä jo vähän valkenemaan :D Mutta kysytäänpä että olenko tajunnut oikein: eli siis hopeanharmaasta ja cremestä tulee siis luonnonvalkoisia poikasia? Entä mitä muuta tuosta yhdistelmästä voi tulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan näin :) luonnonvalkoinen on hopeanharmaa creme. Jos yhdistää hopeanharmaan ja cremen, niin tulee vaan hopeanharmaata ja seepianharmaata. Jos haluaa ulos tuosta yhdistelmästä luonnonvalkoista, niin hopeanharmaan tulee kantaa cremeä. Jos yhdistetään hopeanharmaa, joka kantaa cremeä + creme = hopeanharmaa, seepianharmaa, ms.valkoinen & luonnonvalkoinen :) Pelkästään näillä tiedoilla siis, tottakai mahdolliset tapaavat resessiiviset geenit voivat näkyä poikasissa. :) Kyllä sitä oppii, kun tarpeeksi sinnittelee :D

   Poista
 35. Kiitos, tämä selvensi jo vähän :D Ei muutakun lisää opettelemaan ;D

  VastaaPoista
 36. Onko 3kk ikäinen syrkkityttö normaalipainoinen jos painaa 102g? Sillä eikö se tuosta vielä kasva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamsteria näkemättä on vaikea sanoa, jokainen kehittyy eri tahtiin. Enemmän kertoo hamsterista, millaisessa massassa se on, ja millainen lihaksisto sille on kehittynyt ja sopusuhtaisuus. Mutta noin arvaamalla kuulostaisi kyllä ihan normaalipainoiselta tuon kokoiseksi, jotkut kehittyy nopeammin ja jotkut hitaammin :) ja kasvaa vielä, kuuteen kuukauteen asti ^_^

   Poista
 37. Vähän hassu kysymys mutta ilmoitin hamsterini näyttelyyn (ensimmäinen kerta minullekkin) ja ilmoittautuminen oli sähköpostin kautta joten tuleeko ilmoittautumisesta jotain vastausta? :D Siis sillä mietin että onko varmasti mennyt ilmoitus perille asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmasti paljon yhdistyksestä, yleensä kaiketi lähettävät vahvistuksen, kunhan alkavat purkaa saapuneita ilmoittautumisia :)

   Poista
 38. Kuinka usein hamsterille voi antaa pellavansiemenrouhetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea kohtuudella. Itse käytän hyvin harvoin, joskus tuoreruokamössöjen pohjana. Muistathan turvottaa pellavasiemenrouheen hyvin ennen, kun tarjoat sitä hamsterille :) !

   Poista
  2. Joo muistan! :) Onko kerta viikossa liikaa mielestäsi?

   Poista
 39. Heips :)
  Ajattelin kysyä muutaman asian viljakäärmeistä, jotka ovat askarruttaneet mieltäni. En ole ainakaan näillä näkymin ihan lähiaikoina viljistä hankkimassa, mutta ei sitä koskaan tiedä... ;)

  Elikkäs, tässä kysymykset:
  1. Mikä on maksimipituus, mihin viljakäärmeuros voi kasvaa?
  2. Sopiiko viljakäärmeelle 50x40x80cm terraario? (pituus x syvyys x korkeus)
  3. Tykkäävätkö viljakäärmeet kiipeillä, ovatko ne ketteriä?
  4. Voiko poikasen asuttaa suoraan isoon terraarioon?
  5. Käykö mörttiröpö terraarion pohjalle? Jos ei, niin mikä muu materiaali?
  6. Miten pienen poikasen voi totuttaa käsittelyyn?
  7. Pärjääkö viljakäärme yksin, jos lähtee matkoille (3-10pvä)? Voiko silloin pitää valoja koko ajan pois, vai häiriintyykö rytmi jotenkin? Kuinka useasti vesi tulee vaihtaa vesikippoon? Osaako/voiko käärme juoda "koristevesiputouksesta"?

  Kiitoksia hurjasti vastauksista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. Mikä on maksimipituus, mihin viljakäärmeuros voi kasvaa?
   - En nyt osaa maksimipituutta sanoa, mutta hyvin pieneksi yleensä jäävät. Kuitenkin jotain metri-metri 60cm.
   2. Sopiiko viljakäärmeelle 50x40x80cm terraario? (pituus x syvyys x korkeus)
   - Jos jälkimmäinen on korkeus niin ei. Pohja-pintaa pitäisi olla 80*50cm.
   3. Tykkäävätkö viljakäärmeet kiipeillä, ovatko ne ketteriä?
   - Kyllä kiipeilevät, mutta eivät ole oikeastaan kovin ketteriä. Kiipeilymahdollisuuksia viljakäärmeelle tulee tarjota runsaasti ja varmistaa pohjalla olevan kuivikkeen tarpeellinen määrä, jos käärme mätkähtää alas.
   4. Voiko poikasen asuttaa suoraan isoon terraarioon?
   - Mielellään ei, parempi aloittaa pienemmästä asumuksesta ja kun käärme kasvaa, voi siirtää isompaan terraarioon. Kaiken A ja O on pitää tarpeeksi piilopaikkoja.
   5. Käykö mörttiröpö terraarion pohjalle? Jos ei, niin mikä muu materiaali?
   - mörtti käy hyvin, itse suosin hamppua, koska on se on kauniin luonnollinen.
   6. Miten pienen poikasen voi totuttaa käsittelyyn?
   - Käärme ei ole käsittelyeläin. Sitä ei siis voi totuttaa käsittelyyn. Käärmettää käsitellään mieluiten vain, kun se ruokitaan tai sen terraario siivotaan.
   7. Pärjääkö viljakäärme yksin, jos lähtee matkoille (3-10pvä)? Voiko silloin pitää valoja koko ajan pois, vai häiriintyykö rytmi jotenkin? Kuinka useasti vesi tulee vaihtaa vesikippoon? Osaako/voiko käärme juoda "koristevesiputouksesta"?
   - Eläinsuojelulain mukaan eläin on tarkistettava päivittäin, käärmettä ei siis voi jättää yksin. Vesi on hyvä vaihtaa esimerkiksi jokatoinen päivä, raikas vesi kuuluu myös käärmeelle. Koristevesiputouksia on niin paljon erilaisia, etten osaa vastata kysymykseesi näillä tiedoilla :)

   Poista
 40. Yksi kysymys jäi uupumaan: jos terraarion katossa/yläseinässä on reikäpeltiä, voiko viljakäärmeen poikanen karata niistä? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu reikäpellin reikien halkaisijasta, tulevat hyvin hanakkaasti pienemmästäkin raosta pihalle.

   Poista
 41. Moi!
  1.Onko sullankokemusta Benelux merkkisestä siemenseoksesta hamstereille?
  2.Freddy siemenseoshan on melko proteiini köyhää niin jos siihe sekoittaisi brit animalsin hamsterin "pellettiä", parantaisiko se freddyn proteiini arvoa? :)
  Kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole valitettavasti kokemusta :)

   Freddy premiumiin lisäät Applaws Cat Adult Chicken-kissanruokaa (400 g) niin se on täysin optimaalinen eväs hamsterille :)

   Poista
 42. Onko vieraskirja yhä käytössä? Olen sama henkilö, joka kyseli viljakäärmeistä :D ajattelin vain, kun kysymykset ovat tuossa lojuneet pari kuukautta, mutta ymmärrän kyllä jos et ole ehtinyt vastailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa anteeksi kovasti! Ne on kokonaan kiireessä unohtuneet, minäpä vastaan! :)

   Poista
 43. Moikka, mulla on noin vuoden ikäinen talvikkotyttö. Elämäni on aivan tajuttoman kiireistä ja joudun myöntämään, ettei ruoan monipuolisuus ja muu vastaava ole ollut siis yhtä syynissä kuin kahdella aiemmalla (tekosyitä, jotta voisi saada huonon omatunnon puhdistettua? Ruokkiminen ei vie paljon aikaa). Tietysti hamsteria aina katselen ihan sen voinnin kannalta ja nyt tuntui kuin se olisi laihtunut. Ruokakuppi oli kyllä tyhjä, eikä varastoja näkynyt. Jotenkin näytti kuin se olisi kävellyt vähän takajalat normaalia leveämmin/jäykemmin ja istuessa katselin olisiko vatsa turvonnut. Massaa ainakin voisi olla enemmän..ennen sitä oli liikaa ja nyt ollaan toisessa ääripäässä. Mitään oireita ei sinänsä ole: terveet silmät ja turkki, liikkuu, syö, ei ripulia tai märkää takapäätä eikä kummallista käyttäytymistä. Tunnen itseni todella huonoksi omistajaksi, ja asia ahdistaa. Jos minä olenkin laihtumisen takana? Paino toki nousee takaisin ja voi olla, että ylianalysoin hamsterin liikkumista kun tajusin, että ruoka taitaa olla lopussa enkä voi muistaa oliko se lopussa jo esim. eilen. Pelkään, että sairastutan hamsterin..toisaalta, hypoteesini on, että laihtuminen johtuu minun virheistäni, enkä siis usko tai ainakaan toivo sen johtuvan mistään sairaudesta. Mietin myös, voiko naaraalla olla näkyvää kiimaa, joka ilmenisi jotenkin?

  Toinen asia koskee sen kynsiä, jotka ovat venähtäneet todella pitkiksi. Mitään saviruukkua yms. sillä ei ole, ja käsittelyyn sitä ei olla oikeastaan totuteltu kuin poikasena hieman. Koen, ettei hamsteri sylilemmikki olekkaan mutta tietysti tarpeen/hädän tullessa käsitteleminen olisi tarpeen. Kynsienleikkuuta en uskalla yrittää-en vaikka olisi kuinka "käsitelty" hamsteri. Heeelp! Mitä tehdä?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Muistathan aina varmistaa nyt jatkossa, että hamsterilla on vaikka liikaa siemenseosta asumuksessaan, kuin liian vähän, sitähän ei tarvitse heittää roskiin siivouksen yhteydessäkään, kyllä se hyvänä pysyy vaikka sen jättäisi sinne siivouksen jälkeenkin :) Yritä nyt nipistää jostain aikaa ja antaa hamsterille enemmän tuoreruokia, jotta massa saataisiin palautumaan takaisin. Parsakaali ja kananmuna ovat oikein hyviä keinoja. Älä kuitenkaan yliruoki hamsteria nyt tuoreruualla - siemenseos on hamsterin perusruokaa johon ruokinta tulee rakentaa. Tarjoile hamsterille myös pähkinöitä :)

   Kääpiöhamstereilla kiimaa ei erota.

   Liityppäs vaikka facebookissa hamsterikeskustelu-ryhmään ja huhuile sieltä jos paikkakunnallasi/lähellä olisi harrastaja/kasvattaja joka lähtisi leikkaamaan kynnet. Olisi äärimmäisen tärkeää huoltaa myös kynnet, jotta kivuliaita virheasentoja ei pääsisi syntymään.

   Voit myös reippaasti laittaa minulle mailia, jos haluat keskustella asioista nopeammin, olen hitusen hidas vastailemaan vieraskirjaa. :) eveimmonen1987@gmail.com

   Toivottavasti tästä oli nyt apua alkuun ^_^

   Poista
 44. Hei! Mietin,että miten hoidat hamsterien lopettamisen, jos sellaiselle tarvetta? Ainahan on vaihtoehtona vienti eläinlääkärin piikille,mutta olen kuullut ja lukenut myös hiilidioksidikammiosta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytössäni on hiilidioksinikammio. Se on mielestäni eettisempi tapa lopettaa jyrsijä. Jyrsijä menee tajuttomaksi parissa sekunnissa ja siitä nopeasti sitten lakkaa hengittämästä.

   Poista

Laitathan postauksen ulkopuolelle tarkoitetut kysymykset vieraskirjaan! :)